Uutiset

Uutta Askolan kunnan nettisivuilla – Yksityinen tonttitarjonta ja yksityiset vapaat toimitilat

Uutta Askolan kunnan nettisivuilla – Yksityinen tonttitarjonta ja yksityiset vapaat toimitilat

 Askolan kunnalla on virallisilla nettisivuillaan Asuminen & Yrittäminen -sivulla oma osionsa kunnan tonttitarjonnasta. Siellä on yksityiskohtaiset tiedot niin Askolan kunnan omakoti- kuin yritystonteista myynti ja vuokraustietoineen.

Nyt tarjoamme yhteistyötä yksityiselle sektorille ja laajennamme informaatiota siten, että myös yksityisillä on mahdollisuus kertoa tietoja omistamistaan tonteista Askolassa. Samoin voi kertoa vapaista toimitiloista, jotka ovat Askolassa tarjolla joko ostettavaksi tai vuokrattavaksi.

Laitamme alla olevalle sivulle Tonttitarjonta -otsikon alle uudet otsikot Yksityinen tonttitarjonta ja Vapaat toimitilat. Kummallekin otsikolle tulee oma linkki, josta ko. sivua aukeaa ja siellä on lisätietoja niin yksityisistä tonteista kuin toimitiloista.

https://www.askola.fi/etusivu/asuminen-yrittaminen/

Tämän jälkeen sitten otamme vastaan kaikkien halukkaiden tiedot ja mahdolliset linkitykset, jotka laitamme ko. sivuille. Jokainen tietojen ilmoittaja vastaa omista tiedoistaan sekä linkeistään. Askolan kunnalla on oikeus poistaa annettuja tietoja, mikäli havaitaan puutteellisuuksia, asiattomuuksia tms.

Askolan kunnan yhteyshenkilönä asiassa toimii elinvoimapäällikkö. Hänelle voi lähettää s-postiin tiedot tonteista ja toimitiloista!

Kehittämisterveisin, Ari

Ari Forsberg, puh. 040 710 9100 tai ari.forsberg(at)askola.fi

Itäpuolen julkisesta liikenteestä

ELY kilpailuttaa Askolan kunnan ja Porvoon käyttöön muutaman linjavuoron. Sopimuskausi tulisi olemaan 8.8.2019-31.5.2020.

Reitti: Porvoon linja-autoasema – Piisapankatu- Aleksanterinkatu – Sibeliuksenbulevardi – Werner Söderströmin katu – Myrskyläntie – Myrskyläntie ja Huhdintien risteys.

Ajatuksena on, että talvikautena on maanantaista -perjantaihin aamulla menisi Porvooseen yksi aamuvuoro, joka olisi Porvoossa noin kello 7:50. Iltapäivällä Porvoosta voisi lähteä kaksi vuoroa Juornaankylään ja yksi paluuvuoro Porvooseen.

Ilmoitamme tarkemmat tiedot mahdollisista tulevista vuoroista kilpailutuksen ja hankintapäätöksen jälkeen.

Lisäksi syksyllä on käytössä Porvoon Kyläkyytikokeilu, joka ulottuisi Särkijärvelle, Askolan kirkolle ja Vakkolaan sekä Monninkylään. Tästä lisätietoa elokuussa.

Myrskyläntien päällystäminen välillä Huuvari-Porvoo alkaa vihdoin!

Tuoreen tiedon mukaan Myrskylä-Porvoo välisen tien nro 1605 päällystäminen aloitetaan tänä kesänä. ELY-keskuksen Tuovi Päiviön mukaan vuosi on ollut maantieverkon päällysteiden osalta ennätyksellisen vaikea. Vasta nyt on saatu lisäraha päällysteisiin. Lukuisien erittäin kiireellisessä toimenpidetarpeessa olevien teiden joukosta on päädytty käyttämään kolmen kohteen päällystämiseen. Yksi niistä on Myrskyläntie aina Porvoosta Huuvariin saakka. Päällystämistyöt on pikavauhdilla saatu kilpailutettua, tarjoukset tulleet, hankintapäätös on jo tehty. Uudenmaan ELY-keskukselle Kiitos päätöksestä, koska tie on todellakin huonossa kunnossa!

 

PEIKKORINTEEN KOTIELÄINTILA ON KUUKAUDEN ASKOLALAINEN YRITYS

Askolan kunta esittelee kuukausittain yhden paikkakuntalaisen yrityksen. Valinta tehdään Askolan yli 300 yrityksen joukosta.

Toukokuun kuukauden yritykseksi Askolassa valittiin Peikkorinteen kotieläintila. Yritys sijaitsee Askolassa, Juornaankylässä, vain 25 minuutin ajomatkan päässä Porvoosta.

Suositun Peikkorinteen kotieläintilan perustajat, yrittäjät Kati ja Jarkko Jalonen ovat kahdeksan vuotta yritystä pyörittäneet. Joka vuosi kävijöiden määrä kasvaa ja on jo noin 5000 eli enemmän kuin Askolassa on asukkaita.

Ahkerat yrittäjät ovat rakentaneet Peikkorinteeseen monipuolisen kokonaisuuden. Kati Jalosella on päävastuu kissojen hoitolasta eli Katinkammarista ja Jarkko Jalosella koirien hoitolasta eli Koirarinteestä. Katilla on Jaloska nimimerkki ja tekee mm. postikortteja. Hän kuvaakin tätä toimintaansa näin: ”Hei, olen Peikkorinteen äiti, jonka siveltimistä ja kynistä irtoaa tuotoksia paperille mielikuvien, sekä fiiliksen mukaan”. Kati Jalonen on myös työstänyt lastenkirjan, joka on käytännössä painoa vailla valmis. Toivottavasti joku kustantaja innostuu kirjan painamaan. Lisäksi Jarkko Jalonen toimii maatiloilla lomittajana ja Kati työskentelee muutamana päivänä viikossa vieraan palveluksessa. Luonnollisesti he kummatkin hoitavat kahdestaan itse kotieläintilaa.

Peikkorinteen kotieläintilalla on paljon mielenkiintoista katseltavaa, eläimiä. Ja yrittäjiltä kuulee niihin liittyviä tositarinoita. Esimerkiksi tilalla on kolme Suomessa harvinaista kengurua. Aita on korkea, koska ne ovat silloin suojassa petoeläimiltä. Kenguruthan eivät hyppää juuri korkeutta, mutta pituutta jopa 3 metriä. Siellä on myös ruskea stunttipossu, naaraspossu, joka on sijaistanut – possua tietysti – uudessa Anneli ja Onneli –elokuvassa. Nimeltään se on Pulla. Kirjekyyhkysiäkin on useita. Ne osaavat tosin lentää takaisin kotiinsa, jos ne viedään johonkin toiseen paikkaa viestiä, kirjettä tuomaan. Kuulemma joissakin vuoristoseuduilla, vaikeissa olosuhteissa kirjekyyhkyjä tänäkin päivänä käytetään viestiä viemään vaikka sairasapua varten. Ja saa sieltä erivärisiä, syötäviä kananmuniakin!

Kuva palkitsemistilaisuudesta – kuvassa oikealta yrittäjät Jarkko ja Kati Jalonen Peikkorinteen Kotieläinpihalta ja kunnanjohtaja Jouni Martikainen. Kuvaajana elinvoimapäällikkö Ari Forsberg.

Toukokuun yritys Askolassa – kuvassa oikealta yrittäjät Jarkko ja Kati Jalonen Peikkorinteen Kotieläinpihalta ja kunnanjohtaja Jouni Martikainen

 

Annelin ja Onnelin uuden elokuvan stunttipossu Pulla on taaimmainen ruskea naaraspossu

 

Kotieäintilan yksi kolmesta kenguruista – korkeutta ei juuri hyppää, mutta pituutta jopa kolme metriä

https://paksu.nettisivut.fi/

 

 

Vesilaitos tiedottaa

Suoritamme huoltotöitä Multamäen vedenottamolla  vkolla 24, tästä johtuen vedessä saattaa esiintyä hetkellistä sameutta ja värimuutosta.

PEIKKORINTEEN KOTIELÄINTILA ON KUUKAUDEN ASKOLALAINEN YRITYS

Askolan kunta esittelee kuukausittain yhden paikkakuntalaisen yrityksen. Valinta tehdään Askolan yli 300 yrityksen joukosta.

Toukokuun kuukauden yritykseksi Askolassa valittiin Peikkorinteen kotieläintila Juornaankylältä.

Toukokuun yritys Askolassa – kuvassa oikealta yrittäjät Jarkko ja Kati Jalonen Peikkorinteen Kotieläinpihalta ja kunnanjohtaja Jouni Martikainen.

Annelin ja Onnelin uuden elokuvan stunttipossu Pulla on taaimmainen ruskea naaraspossu.