Uutiset

ILMOITUS UUSIMAA-KAAVA 2050 -KOKONAISUUTEEN KOHDISTUVASTA TÄYTÄNTÖÖPANOKIELLOSTA

Uudenmaan maakuntahallitus päätti kokouksessaan 7.12.2020
(§ 128, § 129, § 130) määrätä maankäyttö- ja rakennuslain 201 §:n nojalla Uudenmaan maakuntavaltuuston 25.8.2020 (§ 20, § 21, § 22) hyväksymien Uusimaa-kaava 2050 -kokonaisuuteen kuuluvien Helsingin seudun vaihemaakuntakaavan, Itä-Uudenmaan vaihemaakuntakaavan ja Länsi-Uudenmaan vaihemaakuntakaavan tulemaan voimaan ennen kuin ne ovat saaneet lainvoiman. Uudenmaan liitto ja kunnat ovat kuuluttaneet maakuntahallituksen päätöksestä maankäyttö- ja rakennusasetuksen 93 § mukaisesti.

Muutoksenhakuviranomaisena toimiva Helsingin hallinto-oikeus on kuitenkin välipäätöksillään 22.1.2021 kieltänyt edellä mainittujen maakuntavaltuuston päätösten täytäntöönpanon kaavoista jätettyjen valitusten perusteella. Täytäntöönpanokielto on voimassa oikeuskäsittelyn ajan, eli kyseessä olevat vaihemaakuntakaavat eivät ole voimassa ennen kuin hallinto-oikeuden varsinaiset päätökset ratkaisevat asian.

Ilmoitus Uusimaa Kaava 2050 Täytäntöönpanokielto FI SV

Askolan kunta hakee KUNNANJOHTAJAA

Tule tekemään monipuolista työtä itäisen Uudenmaan kasvavaan maaseutukuntaan -pääkaupunkiseudun kupeeseen.

Olemme noin 5000 asukkaan vireä kunta itäisellä Uudellamaalla, vain noin 45 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä Porvoon naapurissa. Talous on tasapainoinen. Askolasta löytyy kuntalaisille kattavat peruspalvelut, terveydenhoito, päiväkoteja ja koulut aina lukioon asti. Meillä on hyvä asua ystävällisessä, rauhallisessa ja luonnonläheisessä ympäristössä, mutta työnteko onnistuu myös kauempaa. Arvojamme ovat elinvoimaisuus ja edistyksellisyys. Kunta on savuton työnantaja.

Askolan kunta hakee toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen

KUNNANJOHTAJAA

Kelpoisuusehtona virkaan on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä tuntemusta kunnallishallinnosta ja -taloudesta.

Lisäksi arvostamme joustavuutta, yhteistyökykyä ja neuvottelutaitoa, johtamistaitoja ja strategista kehittämisotetta sekä talouspuolen osaamista ja elinkeinoelämän tuntemusta.

Viran täytössä noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa ja valitun on esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan ennen viran vastaanottamista. Valintaprosessissa voidaan käyttää soveltuvuustestausta.

Palvelussuhteen ehdot määräytyvät soveltuvin osin kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen mukaisesti. Palkkaus määräytyy kokonaispalkkana.

Jätä sähköinen hakemus, ansioluettelo, kelpoisuuden osoittavat todistukset sekä palkkatoiveesi 3.2.2021 klo 15.00 mennessä Kuntarekry.fi-palvelun kautta, työavain 334990. Virka voidaan myös täyttää kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain (304/2003) 5 § momentin mukaisesti annetun suostumuksen perusteella.
Hakemusasiakirjat ovat julkisia.

Tietoja Askolan kunnasta: www.askola.fi

Lisätietoja antavat kunnanhallituksen puheenjohtaja Tero Suominen, puh. 0400 801 304, , kunnanvaltuuston puheenjohtaja Sanna Kurki, puh. 044 071 8608,

 

Latu- ja kenttätilanne

Latu- ja kenttätilanne

26.1.2021 klo 14.00

Ladut

Laduilla ei saa kävellä!

 • Inkilän lenkki hiihtokunnossa
 • Monninkylän kentän latu hiihtokunnossa
 • Areenan peltolatu (pysäköinti Askolan koulun alapihalle), perinteinen latu, hiihtokunnossa
 • Päiväkoti Karpalon lenkki hiihtokunnossa
 • Särkijärven latu hiihtokunnossa
 • Kirkonkylän pururadan latu hiihtokunnossa
 • Vahijärven latu hiihtokunnossa
 • Huuvarin latu hiihtokunnossa (parkkipaikka: Lassbackantie 35 ja Myrskyläntie 526 (Prestbacka).
 • Juornaankylän latu hiihtokunnossa

Tulevia latuja:

 • Onkimaan latu

Kenttätilanne:

HUOM! Pukukopit suljettuna Korona-rajoitusten vuoksi

 • Kirkonkylän kenttä suljettu, odotellaan pakkasia
 • Monninkylän kenttä suljettu, odotellaan pakkasia
 • Särkijärven ja Juornaankylän kentät suljettu, odotellaan pakkasia

Latukartat:

Askolan nuorisotoimi järjestää Biisipajaleirin hiihtolomaviikolla 22-25.2.2021, klo 9-16

 

 • Oletko kiinnostunut laulujenteosta ja kirjoittamisesta? Askolan nuorisotoimi järjestää Askolan Nutalla Biisipajaleirin, jossa yhdessä ammattilaisten kanssa sävelletään, sanoitetaan ja tuotetaan suomenkielinen kappale julkaisuvalmiiseen kuntoon. Leiriläiset toteuttavat itse tämän kaiken! Lopulta valmis kappale julkaistaan suoratoistopalveluissa. Sinulla ei tarvitse olla minkäänlaista aiempaa kokemusta musiikista ja laulujen teosta. Positiivinen asenne riittää!

Kohderyhmä:

 • 11-18-vuotiaat nuoretOhjaajat: 
 • Nuoriso-ohjaaja & laulaja-lauluntekijä Jari Uutela
 • Artisti & laulaja-lauluntekijä: Salla Flinkman
 • Tuottaja: Sami ”Samson” Tamminen
 • Valokuvaaja: Ville ”Vini” Nisunen LEIRI ON MAKSUTON!
 • leirillä tarjotaan päivittäin maksuton ruoka ja välipala

Ilmoittautuminen:

 • 15 ensimmäistä sähköpostitse ilmoittautunutta valitaan leirille

(osallistujan nimi ja yhteystiedot + huoltajan tiedot)

 

Yhteystiedot:

nuoriso-ohjaaja Jari Uutela 

puh: 0407109006 

email:  

 

 

 

 

 

ASKOLAN GRANIT ON JOULUKUUN ASKOLALAINEN YRITYS

Askolan kunta esittelee kuukausittain yhden paikkakuntamme yrityksistä, yli 350 yrityksen joukosta. Joulukuun askolalainen yritys on Askolan Granit, joka on tunnettu kivialan toimija pääkaupunkiseudulla ja laajemminkin Etelä-Suomessa. Yritys jalostaa raakakiveä piha-, tie- ja maisemarakentamiseen ja maahantuo valmiita kivimateriaaleja sekä asentaa kivipintoja ja rakenteita.

Yrityksen perustaja Asko Heikkilä aloitti uransa kivialalla vuonna 1987 Myrskylässä toimineessa Lemminkäisen katukivimateriaaleja jalostavassa yksikössä ja perusti useamman vuoden työrupeaman jälkeen Askolaan toiminimenä aloittaneen yrityksen Askolan Kivi vuonna 1992. Toiminnan kasvaessa nopeasti yhtiö muutettiin osakeyhtiöksi vuonna 1994 ja nimeksi tuli nykyisin laajan asiakunnan tuntema Askolan Granit.

Yrityksen tuotanto koostui aluksi pääasiassa nupukivien työstöstä, mutta ensimmäisen kivisahan hankinnan jälkeen siirryttiin sahaamaan kiviä vuonna 2000 ja valikoimat sekä palvelut ovat sen jälkeen kasvaneet merkittävästi. Yrityksen tuotevalikoimiin kuuluu nykyään varsin monipuolinen valikoima eri tavoin ja eri kivimateriaaleista työstettyjä lopputuotteita sisustus-, rakennus- ja ympäristökivistä aina hyvinkin vaativia muotoja omaaviin kivituotteisiin asti. Asennuksia tehdään enimmäkseen pääkaupunkiseudulla ja Etelä-Suomessa ja Askolan logistinen sijainti on monella tapaa erittäin hyvä kivialan yritykselle. Asko Heikkilä toteaa kunnan olevan mainio paikka harjoittaa paljon tilaa vaativaa yritystoimintaa. Helsingin kauppatorilta Askolan Granitin tehtaalle ajaa alle tunnissa.

Kivimateriaalien ja valmistuotteiden maahantuonti muodostaa nykyisin merkittävän osan yrityksen liikevaihdosta, mikä johtuu osaltaan siitä, ettei kotimaasta löydy enää tekijöitä kaikille tuotetyypeille. Askola Granitin tuontikivien markkina-alue on koko Suomi. Kotimainen kivi on hyvin laadukasta ja kestävää ja sitä voidaan pitää elinkaarensa ja hyvien kuljetusetäisyyksien vuoksi ekologisena ja ilmastoomme sopivana monissa kohteissa. Kivimateriaalia voidaan kierrättää. Yrityksen asiakaskunnasta huomattavan osan muodostavat eri kokoiset rakennusliikkeet sekä kunnat ja kaupungit. Esimerkiksi torialueita on rakennettu Suomeen parisenkymmentä. Maanrakennuspuolella tyypillisiä kohteita ovat liikenneympyrät ja katualueiden reunakiveykset.

Askolan Granitin henkilöstön muodostaa neljän hengen ydinporukka ja tilauksista riippuen yritys käyttää alihankkijoita useissa kohteissa eri puolilla maata. Kumppaniyrityksiä ovat suurimmissa projekteissa valtakunnallisesti toimivat maanrakennusyritykset. Oman ydinporukan kasvattamiselle ei ole toistaiseksi koettu tarvetta, mutta tapana on työllistää myös alasta kiinnostuneita kausityöntekijöitä kesäisin mahdollisuuksien mukaan. Lähin kivialan oppilaitos sijaitsee Tampereella. Kiviala on Suomessa pieni toimiala ja alan yrityksiä on rajallinen määrä. Luonnonkiven käyttö on ollut kuitenkin koko ajan kasvussa viime vuosina ja alan työnäkymät ovat hyvät.

Motivoivan ja intensiivisen työn vastapainoksi yrittäjän kannattaa usein etsiä itselleen myös jokin mieluisa ja motivoiva harrastus. Asko Heikkilä päätti toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa ralliautosta ja hankki 53-vuotiaana ensin crosskart-auton ja sen jälkeen ralliauton. Askolan Granit on alkanut järjestää moottoriurheilutapahtumaa nimeltä Askolan Granit -ralli, joka ajetaan myös ensi syksynä. Tänä vuonna ralli oli osanottajamäärältään suurin autourheilun kattojärjestön järjestämistä Suomessa ja samalla se oli virallinen nuorten aluemestaruuskilpailu. Ralli on myös erinomainen mainos kunnalle ja siitä suuri kiitos Askolle!

Yritysten väliaikaiset korona-tuet ja muut yritysten rahoitustuet

Yritysten kustannustuki ( toinen hakukierros)

Yritysten kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut koronapandemian vuoksi, ja joilla on sen vuoksi vaikeuksia selvitä vaikeasti sopeutettavista tukikauteen kohdistuvista palkka- ja muista kuluista. Hallituksen linjauksen mukaan tuen tarve ja määrä arvioidaan epidemian ja sen torjumisen aiheuttaman liikevaihdon äkillisen menetyksen perusteella. Ensimmäinen hakukierros oli kesällä  ja toinen haku alkaa  21.12.2020 klo 9.00. Toisen hakukierroksen korvausehdot ovat laajentuneet ja korvausta haetaan 1.6.-31.10. ajanjaksolle.

Myös yksinyrittäjän on mahdollista saada kustannustukea, jos kaikki laissa säädetyt edellytykset täyttyvät. Valtiokonttori saa palkkatiedot suoraan Tulorekisteristä.

Lisätietoja hausta ja tuen ehdoista löytyy valtionkonttorin sivustoilta. Tuki haetan sähköisesti valtionkonttorista. https://www.valtiokonttori.fi/palvelut/korvaus-ja-vahinkopalvelut/yritysten-kustannustuki/#8b8e1b13

Maaseudun ja kalatalouden koronatuet
Maaseudun yrityksille, alkutuotantoon ja kalatalousyrityksille omat tukimuodot

– Alkutuotannon väliaikainen tuki, hakuaika 18.5.2020-30.6.2021, Huom!! uudet
tukiehdot voimaan 4.11.2020, Lue lisää: https://www.ely-keskus.fi/alkutuotannonvaliaikainen-tuki
–  Kalatalouden väliaikainen tuki, Lue lisää: https://www.ely-keskus.fi/kalataloudenvaliaikainen-tuki Kalatalouden tuen hakuajan n pidennys on myös valmistelussa – > hakuaika jatkunee kevääseen 2021

-Maaseudun yritysten väliaikaista tukea jatketaan kesäkuulle 2021.Maaseudun. Tuen alaraja laskee 2000 euroon ja ylärajaa nousee 80 000 euroon. Maaseudun yritysten tuki myönnetään vähämerkityksisenä tukena eli de minimis  -tukena maatilojen yhteydessä harjoitettavaan yritystoimintaan ja maataloustuotteiden jalostusta harjoittaville mikroyrityksille. Tukea voi käyttää yritystoiminnan jatkumisen kannalta välttämättömiin kuluihin, kuten henkilöstö, kiinteistö- ja vuokrakuluihin. Hakuaika alkaa 31.12.2020.

Yksinyrittäjien väliaikaisen tuen toinen hakukierros on valmistelussa

Yksinyrittäjien tuen toinen hakukierros on myös valmistelussa. Tämän tuen lainsäädäntö valmistuu vasta kun eduskunta palaa ensi vuoden puolella joululomalta. Tästä tiedotetaan lisää kun ko.  haun ajankohta tarkentuu.

Rahoitustuet yritystoiminnan investointeihin ja kehittämiseen

Oheisessa liitteessä on koottuna erilaisia rahoituksia, mitä yritykset voivat hakea tällä hetkellä investointeihin tai kehittämiseen. Tiedote rahoituksista on Uudennmaa Ely-keskuksen laatima 7.12. ja sen jälkeen on tullut lisää ylempänä mainitsemani käynnistyvät koronatuet.

Apua ja neuvontaa saatavilla

Toimin kuntanne alueella  ensi vuonna  yritysasiantuntijana ja autan mielelläni kaikissa kysymyksissä ja mm. em. erilaisten rahoitusten hakemisessa. Kunta tukee tätä neuvontatyötä jälleen ensi vuonna!

Ottakaa siis rohkeasti yhteyttä!

Auli Teppinen, yritysasiantuntija

ProAgriaEtelä-Suomi ry, 0400461716, 

( Ps. Olen jouluvapailla 23.12. – 6.1.)

Kooste Yrityksille Suunnatusta Rahoituksesta Uudenmaan ELY Keskuksen Alueella