Uutiset

Vaarallisten jätteiden ja metalliromun keräysaikataulu Askolassa

Rosk’n Rollin kiertävä vaarallisten jätteiden ja metalliromun keräys Askolassa maanantaina 13.5.2019

16.20–16.45 Vahijärvi nuorisoseurantalo Hänninmäentie 114
17.00–17.20 Monninkylä Monninkylän nuorisotalo  Helkamäentie – Vahijärventie
17.45–18.10 Kirkonkylä Salen takapiha  Terveystie 2

Rosk’n Rollin tiedote vaarallisen jätteen lajittelusta.

 

 

 

HAKEVUORI OY ON MAALISKUUN ASKOLALAINEN YRITYS

 

Askolan kunta esittelee joka kuukausi Askolalaisen, paikkakuntalaisen yrityksen. Valinta tehdään Askolan yli 300 yrityksen joukosta.

Kuukauden yritykseksi valittiin Hakevuori Oy. Yrityksellä on laaja toimintaympäristö Etelä-Suomessa, pääasiassa Uudellamaalla ja Päijät-Hämeessä. Yrityksen hallinto sijaitsee Askolassa, Itä-Uudellamaalla. Hakevuori Oy:n omistaa pitkän linjan yrittäjä Reijo Wuorio.

Hakevuori Oy on omalla bioenergiatoimialallaan Suomen kolmen suurimman yksityisyrityksen joukossa. Hakevuori on suuri työllistäjä. Yrityksen palveluksessa on noin 40 henkeä ja yritys työllistää lisäksi saman määrän alihankkijoita.  Yrityksen palvelurepertuaariin kuuluu haketus, hakkeenmyynti, risujen ja kantojen nouto, pellon reuna- ja tienvarsiraivaukset, puukauppa sekä rakentamiskohteiden hakkuut.

Hakevuoren kehitys on ollut positiivista. Kasvua on näkyvissä myös lähitulevaisuudessa. Seuraavan puolentoista vuoden aikana Hakevuori investoi 3,8 miljoonaa euroa ja liikevaihdon odotetaan kasvavan 14 miljoonasta eurosta 20 miljoonaan euroon. Yhtiön positiivista ennustetta tukee vahvasti hiilen energiakäytön voimakas vähentyminen. Yhtiö rakentaa yhteistyötä Mäntsälässä toimivan Keudan (Saaren kartanon) oppilaitoksen kanssa. Sieltä on valmistumassa ensimmäinen vuosikurssi Metsäenergian tuottaja – tutkintonimikkeellä ja yritys tarvitsee tulevaisuudessa uusia osaajia.  Hakevuoren lisäksi Reijo Wuorio omistaa myös Kiinteistökehitysyhtiön, joka operoi esimerkiksi Loviisassa Valkon satamassa, johon yhtiö investoi noin 2 miljoonaa euroa.

Askolaisyritys Hakevuori järjesti jo neljännen kerran Energiapäivän Askolan Vahijärven toimialueellaan. Tapahtuma on laatuaan Suomen suurin ja merkittävä Askolan kunnan näkyvyyden kannalta. Maaliskuussa pidetyssä ilmaistapahtumassa yritys tarjosi kaikille 1 300 osallistujalle lohikeiton lisäksi munkkikahvit ja paketillisen savustuspuruja. 4 vuoden välein järjestettävän tapahtuman yhtenä osiona on koneiden ja erilaisten työnäytöksien lisäksi aiheeseen liittyvä paneeli. Tänä vuonna aiheena oli ”Millä suomi lämpiää” –tulevaisuuden keskustelu, jossa mukana oli bioenergia-alan ammattilaisia sekä edustajia poliittisista puolueista. Myös pääministeri osallistui tilaisuuteen.

Kuvat palkitsemistilaisuudesta Hakevuoren toimitiloissa, Askolan Monninkylässä – kuvassa yrittäjä Reijo Wuorion kanssa yrityksen avainhenkilöitä. Kunnanjohtaja Jouni Martikainen ja elinvoimapäällikkö Ari Forsberg luovuttivat kunniakirjan.

 

 

Hakevuori Oy

TIEDOTE SÄRKIJÄRVEN ALUEEN ASUKKAILLE/ Vedenjakelu keskeytyy

TIEDOTE SÄRKIJÄRVEN ALUEEN ASUKKAILLE

Vedenjakelu keskeytyy sähköntoimituksen keskeytyksen vuoksi

 Maanantaina 1.4.2019 klo 9.00 – 12.00 ja 13.30-15.30

Pahoittelemme katkoksesta aiheutuvaa haittaa!!

Tarkempi alue löytyy täältä:

https://www.askola.fi/wp-content/uploads/2017/05/A0_VESI_231209_TA5_mk5000-1-Liite-5.pdf

Lisätietoja:

040-5123251/ vesilaitoksen hoitaja

 

ASKOLAN KUNNAN PELTOMAIDEN VUOKRAUS

Askolan kunta vuokraa peltoja 1.5.2019 – 30.4.2022 väliseksi ajaksi ensisijaisesti aktiiviviljelijöille ja tukien vuokrauksen ehtona on niiden ottaminen maataloustukihaussa käyttöön.

Kirjalliset sitovat tarjoukset on jätettävä kunnantoimistoon suljetussa kirjekuoressa 12.4.2019 klo 12.00 mennessä. Tarjouksessa ilmoitetaan summa €/ha.

Perustuen hallinta-aika vastaa vuokrasopimuksen voimassaoloaikaa ja ne vuokrataan yhdessä peltojen kanssa. Tukioikeudet palautuvat vuokra-ajan päätyttyä maanomistajalle.

Kaikki lohkot eivät ole oikeutettuja tukiin, tarkemmat tiedot lohkoista löytyvät karttojen yhteydestä. Lohkon hukkakauratiedot perustuvat hukkakaurarekisteriin. Rekisteri perustuu suurelta osin viljelijöiden omaan ilmoitukseen. Lohkon viljelijä on velvollinen ilmoittamaan viranomaiselle havaitsemastaan hukkakaurasta viljelemillään lohkoilla.

Lisätietoja:

tekninen johtaja Esko Halmesmäki, puh. 0400-775527 tai hallintosihteeri Maina Anttilainen, puh. 040-7109 104.

Peltovuokratarjous 2019

Peltovuokratarjouslomake

 

ASKOLAN KUNTA JULISTAA HAETTAVIKSI AVUSTUKSET

ASKOLAN KUNTA JULISTAA HAETTAVIKSI SEURAAVAT AVUSTUKSET:

LIIKUNTA-, NUORISO- JA KULTTUURUTOIMEN TOIMINTA-AVUSTUKSET MUKAAN LUKIEN AVUSTUKSET NUORISOKAHVILA- JA NUORTEN ILTAPÄIVÄKERHOTOIMINTAAN SEKÄ MUUT AVUSTUKSET YHDISTYKSILLE, JÄRJESTÖILLE (mm. kyläyhdistykset, veteraanijärjestöt)

Yleis- ja kohdeavustuksia voivat hakea Askolassa toimivat seurat ja yhdistykset. Hakemukset toimitetaan ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella kotisivujen www.askola.fi kautta. Kaikki hakulomakkeet ovat saatavissa tarvittaessa myös paperisina kunnan palvelupisteestä. Hakemukset tulee täyttää 12.5.2019 klo 12.00 mennessä. Myöhästyneitä hakemuksia ei oteta huomioon.

Yleis- ja kohdeavustuksia voivat hakea Askolassa toimivat seurat ja yhdistykset. Avustusten jakamisessa noudatettavat periaatteet voi tarkistaa sivistyslautakunta 15.3.2016 § 10.

Sivistyslautakunta 15.3.2019

Muiden avustusten jakamisessa noudatettavat periaatteet kunnanhallitus 13.2.2013 § 44.

Kunnanhallitus 13.2.2013

Täytä hakemus tästä

https://link.webropolsurveys.com/S/722A7918A0A306A5