Uutiset

Askolan kunnan kysely yrittäjille

 

Kyselyyn Askolan yrittäjille kunnan elinkeinopolitiikasta ja yrittäjäyhteistyön kehittämisestä

pääset tästä.

Kyselyn tavoitteena on kehittää yrityksien ja kunnan välistä yhteistyötä. Kyselyn yhteenveto käsitellään Askolan kunnan Elinkeinotoimikunnassa.

Vastaukset perjantaihin 18.10.2019 mennessä.

 

Askolan tapahtumat huipentuvat tällä viikolla Linnankosken 150-juhlavuotena

 

Johannes Linnankosken 150-juhlat huipentuvat lokakuun puolessa välissä, kun askolalaisen kirjailijan ja merkkihenkilön Johannes Linnankosken syntymästä on perjantaina 18.10. kulunut 150 vuotta.

Tuorilan leipomon ideoimaa Linnankoski-leivonnaista pääsee maistelemaan keskiviikkona 16.10. esimerkiksi Voimaa vanhuuteen –hankkeen tilaisuudessa Askola Areenassa klo 9.30. – 11.30, jolloin tutustutaan Linnankosken romaaniin perustuvaan Teuvo Tulion ohjaamaan elokuvaan Laulu tulipunaisesta kukasta sekä maistellaan kahvin kera Linnankoski-leivonnaista.

Linnankoski-leivonnaista on myynnissä Tuorilan Leipomon kahvilassa Monninkylän meijerillä sekä leipomon Kirkkotorin kahvilassa Porvoon vanhassa kaupungissa ainakin vuoden loppuun.

Linnankoski-leivonnainen on kirjan mallinen, se on kerroksellinen ja koostuu pullataikinasta ja välissä olevasta puolukkahillosta ja tuoreista puolukoista. Leivonnaista koristaa marsipaanista tehty punainen ruusu, tulipunakukka. Puolukka on syksyn marja ja toimii hyvin juhlistamaan Johannes Linnankosken syntymää 18.10.1869, josta tänä vuonna on kulunut 150-vuotta. Kirjallinen leivonnainen on saanut innoituksena Askolan kirjastossa yhteisövirkatusta Laulu tulipunaisesta kukasta –kirjallisesta peitosta. Idea on lähtöisin Askolan kirjastosta.

 Perjantaina 18.10. 2019 klo 14 Johannes Linnankosken patsaan kukitus Askolan kunnantalon edessä sekä Linnankosken haudalla Askolan hautausmaalla. Tilaisuus on kaikille avoin, tervetuloa mukaan.

LINNANKOSKI-juhlia EI JÄRJESTETÄ ASKOLASSA 20.10. vaan yhdistetään voimamme ja mennään Porvooseen Linnankoski-seuran järjestämään Linnankoski-matineaan 27.10.

Linnankoski-leivonnaista on tarjolla myös Linnankoski-seuran järjestämässä Linnankoski-matineassa Linnankosken lukiossa sunnuntaina 27.10. Tilaisuus alkaa klo 16, kahvitus n. 17.30.

 

 

MAKSUTTOMAT KAUSI-INFLUENSSAROKOTUKSET

Lääketieteellisten riskiryhmien, yli 65-vuotiaiden, vakavalle influenssalle alttiiden lähipiirin ja tammikuussa 2020 varusmies- tai siviilipalvelukseen astuvien influenssarokotukset suoritetaan Askolan terveyskeskuksessa sairaanhoidon vastaanotolla ilman ajanvarausta: 13.–14.11 ja 19.–20.11 klo 8.00–11.00.

6kk-6v. ikäiset lapset rokotetaan lastenneuvolassa ajanvarauksella sekä iltarokotusvastaanotoilla ilman ajanvarausta.

Iltarokotusvastaanotto ilman ajanvarausta on Kirkonkylän lastenneuvolassa 14.11 klo 16.00–18.00 ja 12.12.2018 klo 16.00–18.00 ja se on tarkoitettu erityisesti työssäkäyville ja lapsiperheille.  Raskaana olevien influenssarokotukset annetaan äitiysneuvolan käyntien yhteydessä. Muina aikoina terveyskeskuksen sairaanhoidon vastaanotolla rokotetaan ajanvarauksella.

Ajanvaraukset: Askolan terveyskeskus p. 040 7109 200 tai sairaanhoitajat klo 12.00–13.00 p. 040 7109 212 ja 040 7109 206.

Kotihoito suorittaa influenssarokotukset kotikäyntien yhteydessä. Influenssarokotuksia annetaan koko influenssakauden ajan.

Terveyskeskuksen poikkeusaukioloaika perjantaina 8.11.2019

TERVEYSKESKUS ON AVOINNA perjantaina 8.11.2019 KLO 12.00 asti. Pyydämme asiakkaita huomioimaan poikkeuksellisen aukiolon ja olemaan ajanvaraukseen liittyvissä asioissa yhteydessä terveyskeskukseen heti aamulla (p. 0407109200).

Hoidon tarpeen arviointi ja ajanvaraus kiireellisissä asioissa klo 12.00–15.00 on Mehiläinen Porvoon Lääkärikeskuksessa (Näsin koulukatu 2, Porvoo) puh. (019) 521 1500 (ensisijainen numero) tai 040 549 1010.

EHDOTA ÄITIENPÄIVÄKUNNIAMERKIN SAAJAA

EHDOTA ÄITIENPÄIVÄKUNNIAMERKIN SAAJAA
perjantaihin 18.10.2019 mennessä

 Äitienpäiväkunniamerkki voidaan antaa eri-ikäisille, erilaisissa elämänpiireissä ja tehtävissä toimineille ja toimiville äideille. Palkitut ovat ansioituneet lasten ja nuorten esimerkillisinä kasvattajina, he ovat kantaneet yhteisvastuuta sekä tukeneet perhe-elämää ja vanhemmuutta. Lisäksi huomioon otetaan eri vähemmistöryhmien edustajia. Lasten lukumäärä ei ole määräävä peruste palkitsemiselle. Biologisten äitien lisäksi myös adoptio- ja sijaisäitejä voidaan ehdottaa palkittaviksi. Ehdokkaiden alaikäraja on 40 vuotta.

Perusteluna äitienpäiväkunniamerkin saamiselle voi olla myös laajempi yhteisvastuullinen kasvatustehtävä esimerkiksi lastensuojelu- ja perhejärjestöissä, nuoriso- ja urheilujärjestöissä tai muissa yhteiskunnallisissa järjestöissä. Ammatissaan kasvattajana toimivalle kunniamerkkiä ei myönnetä.

Ritarikuntien kanslia edellyttää, että vähintään puolet esityksistä on kuntien, järjestöjen tai vastaavien yhteisöjen tekemiä. Omien lasten tekemissä kunniamerkkiesityksissä tulee olla vähintään kaksi luotettavaa, toisistaan riippumatonta puoltavaa lausuntoa sellaisilta järjestöiltä tai muilta yhteisöiltä, jotka hyvin tuntevat kysymyksessä olevan perheen. Muut omaiset, tuttavat, naapurit voivat olla aloitteellisia, mutta esityksen tekijänä tulee olla viranomainen, järjestö tai muu yhteisö.

Askolan kunnan kautta lähetettävät ehdotukset tulee toimittaa perjantaihin 18.10.2019 mennessä kunnan sähköpostiin askola(at)askola.fi tai kirjepostitse kunnantalon postiosoitteeseen: Askola kunta, Kunniamerkkitoimikunta, Askolantie 30, 07500 Askola.

Askolan kunnan kunniamerkkitoimikunta lähettää hakemuksista korkeintaan kaksi aluehallintovirastolle edelleen käsiteltäväksi. Lisätietoja antavat kunniamerkkitoimikunnan sihteeri Tuija Saloranta puh. 040 719 5069 tai puheenjohtaja Ari Forsberg puh. 040 7109 100.
Lue lisää alla olevasta tiedotteesta ja palauta täytetyt lomakkeet yllä mainitusti Askolan kuntaan.

Lue lisää:

On aika tehdä esitykset vuoden 2020 äitienpäivän kunniamerkkien saajista

Lomakkeet:
KUNNIAMERKKIEHDOTUSLOMAKE.pdf
Liitelomake äitienpäiväkunniamerkkihakemukseen

ERÄPOJAT-ISOY OY SYYSKUUN ASKOLALAINEN YRITYS

ERÄPOJAT-ISOY OY SYYSKUUN ASKOLALAINEN YRITYS

Askolan kunta esittelee joka kuukausi Askolalaisen, paikkakuntalaisen yrityksen. Valinta tehdään Askolan yli 300 yrityksen joukosta.

Syyskuun yritykseksi valittiin Eräpojat-ISOY Oy. Yritys on erä- ja aseliike, josta saa kaiken tarvittavan aseista panoksiin ja erätarvikkeisiin. Myymälä sijaitseen aivan Monninkylän keskustassa, liikekeskuksessa. Tuotteita on laaja valikoima ja niitä voi tila Eräpoikien omilta nettisivuilta. Alkuvuodesta 2010 perustetun yrityksen omistaa Niko Salokoski. Alun perin kohta 10 vuotiaan yrityksen perusti kolme kaverusta ja ISOY on lyhenne sanoista ”innostuneet sonnit osakeyhtiö”. Tänä päivänä insinööri Salokoski omistaa yrityksen yksin ja hän tekee lisäksi teollisuuden sähkösuunnittelua sekä -piirustuksia.

Intohimo luonnossa liikkumiseen ja metsästykseen on pitänyt yrityksen toiminnassa. Salokosken mukaan yritys myy vain hyviksi havaittuja ja laadukkaita tuotteita. Yrittäjän lisäksi yrityksessä on oma aseseppä Janne Landen, joka pystyy yli 15 vuoden ammattitaidolla korjaamaan sekä huoltamaan aseita, jopa kilotavarasta alkaen rakentamaan niitä.  Asiakkaiden henkilökohtainen neuvonta kuuluu luonnollisena osana palvelevan yrityksen toimintaan. Nykyään asiakaskunta muodostuu pääasiassa enemmänkin valveutuneista kilpa-ampujista. Yli 80 prosenttia yrityksen liikevaihdosta tuleekin toiminnallisten lajien ja loput metsästystä harrastavien myynnistä.  Toiminnalliset lajeista esimerkkinä voidaan mainita Practical-ammunta, joka tunnetaan yleismaailmallisesti myös lyhenteellä IPSC (International Practical Shooting Confederation). Laji on Suomessa kasvanut nopeasti. Tässä toiminnallisessa lajissa mitataan tarkkuuden lisäksi myös nopeutta eli tyypillisesti ammutaan samaan aikaan liikkuen sekä mahdollisimman nopeasti ja tarkasti. IPSC-lajissa painottuu turvallisuusmääräysten tiukka noudattaminen juuri näistä syistä.

Eräpojilla on myös valmius opastaa ja järjestää tilaisuuksia, joissa pääsee tutustumaan ampumaharrastukseen ampumaradalle. Omia varustuksia ei tarvita, vaan ne saa yritykseltä sovittaessa lainaksi. Yrittäjä Niko Salokoski on myös alan harrastaja ja pystyy auttamaan sekä neuvomaan niin eränkäynnin ammattilaisia kuin vasta-alkajiakin.

Tekstit ja kuva: Ari Forsberg

https://www.facebook.com/erapojat/

http://www.trueaim.fi/verkkokauppa/index.php?main_page=index&cPath=93

Kuva palkitsemistilaisuudesta – kunnanjohtaja Jouni Martikainen luovuttaa kunniakirjan yrittäjä Niko Salokoskelle Monninkylän myymälän edustalla Askolassa.