TUORILAN KOTILEIPOMO ON KUUKAUDEN ASKOLALAINEN YRITYS

 

Askolan kunta esittelee helmikuusta 2019 alkaen joka kuukausi yhden paikkakuntalaisen yrityksen. Valinta tehdään Askolan yli 300 yrityksen joukosta.

Ensimmäinen valinta kohdistui Tuorilan Kotileipomoon. Askolassa nykyään toimiva yritys on aloittanut toimintansa 1960-luvun vaihteessa Tuorilan kylässä. Monninkylän vanhassa meijerissä on leipomoyritys toiminut vuodesta 1993. Nykyiset yrittäjät Marjo ja Tero Peltonen ovat yrityksen kolmannet yrittäjät ja ovat toimineet yrittäjinä jo lähes 30 vuotta. Tuorilan Leipomon alkuaikojen tuotteista on jäljellä vielä Piparkakkuleipä, jota tehdään joulun aikana.

Askolan leipomomyymälä Monninkylässä on vuosien saatossa pitänyt pintansa hyvin. Joka vuosi on tapahtunut kasvua. Vakioasiakkaita käy runsaasti myös naapurikunnista. Kesäaikaan ostoksilla ja kahvilla käy paljon mm. helsinkiläisiä kesäasukkaita vuodesta toiseen. Yritys on laajentanut viime kesänä toimintaansa Porvoon Vanhaan kaupunkiin. Kesäkuussa avattiin leipomomyymälä-kahvila Kirkkotorin kulmalle, aivan Porvoon Tuomiokirkon viereen. Kesä oli hyvä ja asiakkaita kävi monesta maasta.

Askolaisleipomo on ollut myös aina Porvoon torilla. Viime vuonna se pääsi myös telkkariin, kun Grillit Huurussa –ohjelmaa kuvattiin torikahvilassa. Mutta varsinainen läpimurto tapahtui nyt tammikuussa, kun Askolaan saapui Mielensäpahoittaja (pääosassa Heikki Kinnunen). Kuvauksia tehtiin Tuorilan Kotileipomon leimomyymälä-kahvilassa Monninkylässä, jossa Mielensäpahoittajan seurana oli Askolassa asuva, kaikkien suosikki, KatriHelena. Ohjelma näytettiin MTV 3:ssa ja oli tammikuun lähes 700 000 katsojan määrällä kärkikolmikossa Finnpanelin katsojaluvuissa. Itse Mielensäpahoittajan suosikki oli Tuorilan Kotileipomon oma briossiwieneri.

Kuva palkitsemistilaisuudesta – kuvassa Tuorilan Kotileipomon yrittäjät Marjo ja Tero Peltonen sekä kunnanjohtaja Jouni Martikainen ja elinvoimapäällikkö Ari Forsberg

 

 

Tuorilan kotileipomo