Teemu in Memoriam

Teemu Kejonen tuli askolalaisille tutuksi valtuuston valittua hänet kunnanjohtajaksi viime vuoden kesäkuussa. Teemu vaikutti haastatteluissa hiljaiselta ja jännittyneeltä, mutta vastauksista huokui luja ammattitaito kunnanjohtajan tehtävään sekä asenne aikaansaavasta johtajasta. Valtuuston valinta osu nappiin ja Askola sai pidetyn kunnanjohtajan. Teemu halusi hoitaa tietyt asiat Evijärvellä loppuun ja aloitti meillä Askolassa vasta syyskuun lopulla.

Teemu oli syntyisin Varkaudesta Pohjois-Savosta, mutta kotoisin hän oli Kiteeltä Pohjois-Karjalasta. Kiteellä hän oli pääosin lapsuus- ja nuoruusajan asunut ja käynyt opinpolkuja peruskoulusta lukioon. Lisäksi Teemu harrasti juoksua menestyen jopa SM-mestaruuskisoissa asti. Vanhemmat asuvat edelleen Kiteellä ja siellä Teemu vieraili lähinnä loma-aikoina edelleen säännöllisesti.

Uuden esimiehen kanssa työskentely jännittää ja mietityttää, mutta ensimmäisen viikon jälkeen oli tunne, että Teemu on ollut talossa jo kauan. Paikallisiin tapoihin ja asioihin piti perehdyttää, mutta muuten hänellä itsellään oli kuntapuolen perusasiat hallinnassa ja niin hyviä ajatuksia ja ideoita kunnan kehittämiseen, että työskentely hänen kanssaan oli erityisen helppoa.

Teemu totesi useasti, että Askolalla on kaikki edellytykset menestyä jatkossa hyvin, kun tehdään aktiivisesti töitä sen eteen ja suunnataan olemassa olevat resurssit ja energia yhdessä määriteltävään suuntaan toimimiseen. Koko kunta ja kunnan henkilöstö toimivat hyvässä yhteistyössä.

Ei tule olla eri toimialojen välisiä raja-aitoja, vaan kaikki yhdessä toteuttamaan kunnan kokonaisetua. Ollaan kaikki samassa veneessä, tärkeää on samaan suuntaan soutaminen yhteisessä veneessä!! Tämä kaikki näkyi Teemun joka päiväisessä toiminnassa ja meidän ohjaamisessa eteenpäin.

Muutaman kuukauden aikana Teemu ehti aloittaa elinvoimanyrkin toiminnan tekemään aktiivista yhteistyötä maanomistajien ja yritysten kanssa. Hän valmisteli aloitteita ja asioita vauhdilla eteenpäin hyvien ideoiden siivittäminä. Valitettavasti Korona-aika piti Teemun poissa kuntalaisten tapaamisista.

Joululomalle Teemu lähti uudella autolla Tervakosken kautta Kiteelle iloisin mielin. Loppiaisena Teemu ilmoitti sairastuneensa ja kunnon heikentyessä enemmän hänet lähetettiin ambulanssilla Meilahteen.

Täysin yllättäen meidät pysäyttänyt suruviesti saavutti meidät keskiviikkona 13.1. aamupäivällä – Teemu on poissa.

Olemme työyhteisössä käyneet asiaa paljon läpi. Vieläkin tätä kaikkea on niin vaikea käsittää. Mielessä pyörii kysymykset miksi ja mikä tarkoitus tällä on? Olemme kuitenkin kiitollisia siitä, että saimme edes tuon lyhyen ajan tutustua Teemuun ja tehdä yhdessä töitä hänen kanssaan. On sanonta, että ei sota yhtä miestä kaipaa. Mutta kyllä me kaipaamme. Kunnanjohtajan työhuoneen avoin ovi on nyt suruksemme suljettu.

Haluamme kiittää Teitä kaikkia jotka olette Teemun poismenon johdosta meitä työkavereita ja kuntaa eri tavoin muistaneet ja suruun osaa ottaneita.

Muistakaamme jatkossa Teemun viesti: Ollaan kaikki samassa veneessä, tärkeää on samaan suuntaan soutaminen yhteisessä veneessä!!

Teemun muistoa kunnioittaen Maina Anttilainen, hallintosihteeri ja Tuija Saloranta, hallintojohtaja, vt kunnanjohtaja, Askolan kunta