Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

PERINTEET KUNNIAAN PRESTBACKASSA 11.7.2019 KLO 16 – 20

11.7.2019 @ 16:00 - 20:00

Askolan Itäpuolen Maaseutuseura, Prestbackan pitokartano ja Huuvarin-Särkijärven nuorisoseura kokoavat yhteisvoimin tämän vuoden perinnepäivän tällä kertaa arkena eli torstaina 11.7.  klo  16 – 20 Prestbackan piha-alueelle ja sisätiloihin liput liehuen.  Syytä juhlaan onkin, sillä Askolan Itäpuolen Maaseutuseuran perustamisesta tulee kuluneeksi 80 vuotta. Tilaisuuden juhlistamiseksi toivomme mahdollisimman monen pukeutuvan kansallispukuun tai muuhun vanhan ajan vaatetukseen. Huom. tapahtuman aikataulu alla.

 

Perinnepäivän pääaiheena on heinä:  Vajoja ja liitereitä on tutkittu ja kuulemma jotain melko harvinaistakin työnäytöstä on luvassa.  Tuttua ja turvallistakin löytyy…

Naiset panostavat kahvitukseen ja muihin naisellisempiin työnäytöksiin ja näyttelyihin. Pääosassa tulee olemaan viime vuoden lopulla poisnukkuneen Kyllikki Koiviston käsitöistä koottava näyttely, josta vastaa Sirkka Soinio.  Olemme saaneet kerättyä  kyläläisiltä  monia upeita Kyllikin tekemiä leninkejä ja jakkupukuja – värejä riittää ajan hengen mukaisesti. Niitä pääsemme ihastelemaan  myös pienimuotoisessa muotinäytöksessä, muuten Kyllikin käden jälkiä on esillä kartanon puolella koko tapahtuman ajan.

 

Linnankosken juhlavuoden kunniaksi kunnassa on edelleen meneillään yhteisö-virkkausprojekti, jonka tavoitteena oli valmistaa Laulu tulipunaisesta kukasta –kirjallinen peitto. Yksi peitto on jo valmis, joten iloksemme saamme sen nähtäväksi tapahtumaamme.  Tuula Leivo on paikalla kertomassa.

 

Myyntipöydiltä löytyy  Askolaan liittyviä kirjoja. Myynnissä on myös tapahtumassa julkaistava, Laila Luumin toimittama   teos Mettäkulman sotakirjeenvaihtajat .  300 sivuisessa kirjassa on yli 200 puhtaaksikirjoitettua  kirjettä  ja saman verran valokuvia kotiarkistoista. Nybackan mäen lähellä,  Metsäjonnilla asunut Eino Sikkara oli  jatkosodan aikana vilkkaassa kirjeenvaihdossa kotiväen ja sukulaisten  lisäksi mm.  Kalle ja Urho Saarenvirran, Olli Saranojan ja Lauri Peltolan kanssa. Kirjaa täydentävät  Mettäkulman kartta sekä Ulla Saranojan päiväkirjamerkinnät ja  Vilho Nurmen kirje.

 

Nälkää ei tapahtumassa tarvitse nähdä, sillä Presbackan pitokartanolla on tarjolla keittoa lisukkeineen ((varaukset Piia Lindberg, 0400 804 883 tai )  ja heinätalkookahviota hoitavat maaseutuseuran naiset.

 

Selfiepisteissä voit kuvauttaa itsesi maalaishenkisesti.

Nuorisoseura organisoi torin ja arpajaiset. Toripaikkavaraukset hoitaa Satu Snirvi, 040 566 0691.

Loppuillasta sitten onkin jo talkootanssien vuoro!

 

PERINNEPÄIVÄN 11.7.  AIKATAULU klo 16 – 20

Seuraavat toiminnot ovat käynnissä koko tapahtuman ajan klo 16 – 20: * Heinään ym. liittyvät työnäytökset pihamaalla * Kyllikki Koiviston käsitöiden näyttely kartanossa * Linnankosken juhlavuoden kirjallinen peitto ja sen tekoprosessi esillä kartanossa * Ruokailu Prestbackassa klo 16 – 19 (huom. aika) * Tori, kahvio, arpajaiset ja muut ohjelmanumerot pihamaalla.

 

Virallinen ohjelmaosuus  klo 17.30 pihamaalla

  • Tervetulotoivotus, Hannu Snirvi, maaseutuseuran pj.
  • Katsaus maaseutuseuran historiaan, Hannele Tenhovuori
  • Kyllikki Koiviston tekemien asujen juhlanäytös
  • Mettäkylän sotakirjeenvaihtajat –kirjan julkistaminen

 

Muu ohjelma jatkuu pihamaalla ja kartanossa klo 20.00 asti. Ja välillä voi antaa tanssin viedä, sillä nyt kun heinät on tehty, pääsemme nauttimaan talkootansseista vaunuvajassa klo 18.30  alkaen  Masan ja Paavon haitarinsoiton tahtiin.

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!!

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
11.7.2019
Aika:
16:00 - 20:00