Saavutettavuusseloste

Saavutettavuusseloste

Tämä on Askolan kunnan saavutettavuusseloste

Askolan kunta pyrkii takaamaan verkkosivustonsa saavutettavuuden digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annetun lain mukaisesti.
Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua www.askola.fi ja on laadittu 23.11.2020.
Palvelun saavutettavuuden olemme arvioineet itse.

Vaatimustenmukaisuus
Verkkosivusto täyttää saavutettavuusvaatimukset Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1:ssä esitettyjen vaatimusten tasoja A ja AA suurelta osin.

Ei-saavutettava sisältö
Verkkosivusto sisältää toimisto-ohjelmien tiedostoja (esim. doc, pdf), joista kaikki eivät ole saavutettavia.  Nämä ovat ennen 23.9.2018 julkaistuja tiedostoja, jotka eivät kuulu sovellettavan lainsäädännön piiriin. Tärkeimmät asioiden hoitamiseen tarvittavat liitetiedostot pyritään saamaan saavutettaviksi vuoden 2020-2021 aikana. Tarvittaessa voit pyytää tiedostoja saavutettavassa muodossa

Joillain sivuilla otsikkojen järjestys ei ole looginen ja kuvista puuttuu ALT-teksti, tämä johtuu siitä että, sivujen sisällöt on tuotu aiemmasta järjestelmästä sellaisenaan. Sivujen rakennetta korjataan, kun puutteita huomataan.

Sivustolla saattaa olla muiden ulkopuolisten tahojen palvelussa julkaisemia sisältöjä, jotka eivät ole palveluntarjoajan itsensä tuottamia, rahoittamia tai valvomia.

Sivustollamme on karttoja, joita ei ole tarkoitettu navigointikäyttöön esim. tonttikartat.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?
Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi

Sähköpostilla

Muilla tavoin

Soittamalla puhelin (019) 5291 00.

Valvontaviranomainen
Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000