Porvoon Kyläkyyti laajenee osaan Askolaan, aloittaa 2.9.2019

Porvoon kaupunki tiedottaa – Borgå stad informerar 30.8.2019

Kyläkyyti-palvelun toiminta-alue laajenee

Haja-asutusalueita palveleva Kyläkyyti käynnistyy monelta osin uudistettuna maanantaina 2. syyskuuta. Ilta-aikaan kuljetuksia Porvoon keskustan ja pohjoisten kylien välillä tarjoavaa “ovelta ovelle”-palvelua on uudistettu käyttäjäpalautteen perusteella. Kyläkyydin toiminta-aluetta on laajennettu, liikennöintiaikataulua on aikaistettu ja maksuvaihtoehtona käyttöön on otettu lahjakortti, joka mahdollistaa Kyläkyyti-matkojen maksamisen ilman luottokorttia.

Porvoon sairaalan alue mukana palvelussa

Kyläkyydin toiminta-alue käsittää aiempien liikennöintialueiden lisäksi nyt myös alueita Ilolasta ja Sikilästä sekä Askolasta Monninkylän lisäksi Vahijärvi, Kirkonkylä, Vakkola, Särkijärvi. Lisäksi toiminta-alueeseen kuuluu myös Porvoon sairaalan alue.  Keskusta-alueen tai kyläalueen sisäisiä matkoja Kyläkyydillä ei voi kulkea.

Kyläkyyti liikennöi Porvoon keskusta-alueen, Kokonniemen liikuntahallien ja kylien välillä uudistetulla aikataululla maanantaista perjantaihin kello 17.30–21.30. Kyläkyydin liikennöintiaikaa aikaistettiin käyttäjien toiveiden perusteella.

Matkoja voi ostaa etukäteen lahjakortille

Palvelupiste Kompassista voi 2. syyskuuta alkaen ostaa Kyläkyyti-matkoja varten lahjakortin. Lahjakortin arvo on 30 euroa tai 60 euroa. Lahjakortilla oleva tunnus syötetään sovellukseen. Näin lapsetkin voivat käyttää Kyyti-sovellusta ilman luottokorttia.

Palvelun maksukäytäntö muuttuu kilometripohjaiseksi. Matkan hinta on matkan pituudesta riippuen 2,5 – 8,6 euroa. Sovellus näyttää matkan hinnan etukäteen. Porvoon Liikenteen kuukausilipuilla ja Itä-Uudenmaan seutulipulla Kyläkyyti-matkojen hinnasta saa prosentin alennuksen. Kyytitilauksen voi peruuttaa etukäteen maksutta.

Kyläkyyti tilataan ja maksetaan mobiililaitteeseen ladattavalla Kyyti-sovelluksella. Kyydin tilaaja määrittelee sovelluksessa noutopaikan ja määränpään, ja matka yhdistetään muiden samaan suuntaan kulkevien kyyteihin.

Tilauksen voi nyt tehdä myös soittamalla

Kyläkyydin voi tilata myös ilman Kyyti-sovellusta soittamalla kuljetusyhtiölle arkisin klo 13–15 numeroon 019 524 3993 aikaisintaan 5 vuorokautta ennen matkaa. Matka maksetaan silloin kuljettajalle käteisellä.

Lisää tietoa palvelusta löytyy Porvoon ja Askolan kaupunkien verkkopalveluista.

www.porvoo.fi/kylakyyti

www.askola.fi/julkinen-liikenne