Lasten omat pehmoleluvaalit Askolan kirjastossa

 

Askolan kirjasto järjestää lapsille omat pehmovaalit. Vaalien voittajapehmolelulla tulee olemaan erityistehtävä kirjastossa, sillä voittajasta tulee Askolan kirjaston pehmopresidentti.

– Olemme kutsuneet kaikki kunnan alakoululaiset sekä varhaiskasvatuksen lapset äänestämään pehmovaaleissa, kertoo Askolan kirjastonjohtaja Keth Strömdahl. – Ehdokkaita on yhteensä kahdeksan ja jokaisella on tietenkin oma vaalilauseensa, Strömdahl jatkaa. Vaalijulisteita on jaettu kouluihin ja varhaiskasvatukseen, jotta lapset pääsevät tutustumaan ehdokkaisiin ennen äänestyspäivää. Ennakkoäänestys tapahtuu Monninkylän kirjastossa tiistaina 14.3. ja Särkijärvellä sekä Juornaankylässä torstaina 16.3. Varsinainen vaalipäivä on Askolan kirjastossa torstaina 23.3.

Pehmovaalien tavoitteena on opettaa vaalien käytäntöjä lapsille ymmärrettävällä tavalla, Laaksonen jatkaa.

– Äänestystilanne on samanlainen kuin oikeissa vaaleissa, kertoo hankekoordinaattori Jaana Laaksonen. Vaalipaikalla on äänestyskoppi ja tietenkin pehmovaalilautakunta, jonka jäsenet leimaavat äänestyslipun ennen kuin se tiputetaan vaaliuurnaan.  Voittajapehmolelu jää Askolan kirjastoon hoitamaan erilaisia pehmopresidentille kuuluvia tehtäviä, joten lapset näkevät, että äänestystuloksella on vaikutusta myös käytännössä.

Pehmovaalit ovat osa Lapinjärven, Askolan, Myrskylän, Pornaisten ja Pukkilan kirjastojen yhteistä Lamppu-hanketta. Hankkeen tavoitteena on edistää osallisuutta ja demokratiaa sekä lisätä kuntalaisten ja päättäjien vuorovaikutusta.

Lisätietoja: Hankekoordinaattori Jaana Laaksonen puh. 044 493 8602 tai Askolan kirjastonjohtaja Keth Strömdahl puh. 0407109004

 

Kuva: Pehmoehdokkaat. Lattialla: Norsu Nokkela, Hauva Hymynen ja Nalle Ujonen. Vihreällä tuolilla: Pöllö Peloton ja Ystävällinen Yksisarvinen. Oranssilla tuolilla: Tikru Toimelias, Sammakko Sukkela ja Avulias Apina