KUKKAKAUPPA PEIKONPÄHKINÄ ON KUUKAUDEN ASKOLALAINEN YRITYS

 

Askolan kunta esittelee kuukausittain yhden paikkakuntalaisen yrityksen. Valinta tehdään Askolan yli 300 yrityksen joukosta.

Huhtikuun kuukauden yritykseksi Askolassa valittiin Kukkakauppa Peikonpähkinä. Yritys sijaitsee Askolan kirkonkylässä keskeisellä paikalla, torin viereisessä liikerakennuksessa, jossa on mm. Apteekki ja kirjasto.

Peikonpähkinän omistaja Sirkka Kanninen perusti kukkakaupan alkujaan Pornaisiin alkuvuodesta 2009. Myytyään sen, osti Kanninen Askolasta Kukkakauppa Peikonpähkinän noin 3 vuotta sitten.

Ennen yrittäjäksi ryhtymistä oli Sirkka Kanninen toiminut kauppa-alalla aina 14-vuotiaasta. Ensimmäinen työpaikka oli kotipaikkakunnalla Kiuruvedellä. Sen jälkeen hän on työskennellyt mm. Porvoon Citymarketin elintarvikeosastolla lähes 20 vuotta.

Hyvät tuotteet, ystävällinen ja ammattitaitoinen palvelu ovat kukkakaupan menestyksen perusasioita. Yrittäjä Sirkka Kanninen työskentelee yksin – tuuraajia ei ole. Vaikka työpäiviä vuoteen kertyykin noin 360, pitää hän tärkeänä kukkakaupan riittäviä aukioloaikoja. Aktiivinen Kanninen on ollut Askolan Yrittäjät ry:n hallituksessa pari vuotta. Lisäksi yrittäjä valmistui työn ohessa merkonomiksi lokakuussa 2018. Opiskelu Point Collegessa alkoi edellisvuonna ja vain 1,5 vuodessa sai Sirkka Kanninen merkonomin tutkinnon tehtyä. Opiskeluaikana kehittyi myös Kannisen nettiosaaminen. Mm. Kukkakaupan facebook -sivusto koheni. Hän kannustaakin lisäopiskeluihin, vaikka yksinyrittäjän arki onkin kovin työteliäs. Hyvänä tukena opiskelussa oli hänen mukaansa kannustava opettaja sekä yrittäjämentori.

Kuva palkitsemistilaisuudesta – kuvassa Kukkakauppa Peikonpähkinän yrittäjä Sirkka Kanninen sekä kunnanjohtaja Jouni Martikainen ja elinvoimapäällikkö Ari Forsberg

 

Kukkakauppa Peikonpähkinä