Koronabotti

KORONABOTTI

 

 

Koronabotti on kysely, joka antaa neuvoa korona-altistukseen ja -oireisiin liittyvissä kysymyksissä. Botin oirearvio kerää käyttäjiltä oleskelukuntatiedon tilastointia varten. Näistä tiedoista ei muodostu henkilörekisteriä. Palvelun tuottaa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS).

Jos tarvitset kiireellistä sairaanhoitoa, sinun tulee olla yhteydessä hätänumeroon 112. Epäily koronavirustartunnasta ei ole syy soittaa hätänumeroon. Koronabotti ei korvaa terveydenhuollon ammattilaisen neuvontaa, diagnoosia tai hoitoa.

Uudenmaan kuntien asukkaat voivat varata koronatestiajan tämän palvelun kautta. Helsingin asukkaille ajanvaraus on osoitteessa Omaolo.fi.

Ajanvarausta ennen on tunnistauduttava ja tarvitset siihen pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Tunnistautumisen jälkeen tietosi tallentuvat tartuntatautilain mukaiseen erityisrekisteriin. HUSin ja kotikuntasi tartuntatautilääkäreillä on tartuntatautilain mukainen oikeus saada epidemian selvittämisessä tarvittavia tietoja.

Palvelu on käytettävissä kaikilla yleisimmillä selaimilla: Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge, Apple Safari.