Kasvomaskien jakelu vähävaraisille käynnistyy perjantaina 21. elokuuta

Askolan kunta käynnistää kasvomaskien jakelun vähävaraisille asukkaille. Vähävaraiset askolalaiset saavat maksutta 10 kertakäyttöistä kasvomaskia. Muutoin asukkaat hankkivat ja kustantavat maskit itse. THL:n suosituksen mukaan kasvomaski ei sovellu lapsille. Maskin ohjeiden mukainen käyttö onnistuu 15 vuoden iästä alkaen.

Maskeja jaetaan terveyskeskuksesta Terveystie 1, Askola.

Kasvomaskeja annetaan jakelupisteissä niille asukkaille, jotka niitä kysyvät, ja jotka kokevat, etteivät voi maskeja itse hankkia taloudellisen tilanteensa vuoksi. Asukkaan henkilötietoja tai varallisuutta ei kysytä, eikä tarkisteta, vaan asukkaan oma kokemus vähävaraisuudesta riittää. Maskien noutajan tulee olla terveenä. Jokainen tarvitseva saa tässä vaiheessa 10 kertakäyttöistä maskia. Epidemiatilanteen jatkuessa lisäjakelua harkitaan ja siitä tiedotetaan erikseen.

Maskia suositellaan ensisijaisesti käytettävän julkisessa liikenteessä liikuttaessa tai tilanteissa, joissa on mahdoton itse huolehtia turvaväleistä.

Tärkeintä on muistaa käsien pesu, turvavälit ja muut hygieniaohjeet

Kasvomaskin käyttö vaatii huolellisuutta, jotta viruksen mahdollisesti tahraama maski ei aiheuta tartuntariskiä. Maskia pitää aina käsitellä puhtailla käsillä. Jokainen meistä on vastuussa koronatartuntojen ehkäisyssä. Kasvomaskien käyttäminen ei riitä, vaan kaikkein tärkeintä on edelleen muistaa huolehtia käsienpesusta, turvaväleistä, oikeaoppisesta yskimisestä hihaan sekä ja muista hygieniaohjeista. Kipeänä ei saa mennä töihin, kouluun tai päiväkotiin.

THL suosittaa kasvomaskien käyttöä, kun

  • olet joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää, ei kuitenkaan koulukuljetuksessa.
  • olet matkalla koronavirustestiin ja kun odotat testin tulosta ja sinulla on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella
  • palaat riskialueelta Suomeen ja siirryt maahantulopaikasta, kuten lentokentältä, karanteeniin ja lisäksi, jos sinulla on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

THL:n maskisuositus ja maskien käyttämisen ohjeita: https://thl.fi/fi/-/thl-suosittaa-kasvomaskin-kayttoa-toisten-suojaamiseksi-kasienpesu-ja-turvavalit-ovat-tarkeimmat-keinot-ehkaista-koronatartuntoja