HAKEVUORI OY ON MAALISKUUN ASKOLALAINEN YRITYS

 

Askolan kunta esittelee joka kuukausi Askolalaisen, paikkakuntalaisen yrityksen. Valinta tehdään Askolan yli 300 yrityksen joukosta.

Kuukauden yritykseksi valittiin Hakevuori Oy. Yrityksellä on laaja toimintaympäristö Etelä-Suomessa, pääasiassa Uudellamaalla ja Päijät-Hämeessä. Yrityksen hallinto sijaitsee Askolassa, Itä-Uudellamaalla. Hakevuori Oy:n omistaa pitkän linjan yrittäjä Reijo Wuorio.

Hakevuori Oy on omalla bioenergiatoimialallaan Suomen kolmen suurimman yksityisyrityksen joukossa. Hakevuori on suuri työllistäjä. Yrityksen palveluksessa on noin 40 henkeä ja yritys työllistää lisäksi saman määrän alihankkijoita.  Yrityksen palvelurepertuaariin kuuluu haketus, hakkeenmyynti, risujen ja kantojen nouto, pellon reuna- ja tienvarsiraivaukset, puukauppa sekä rakentamiskohteiden hakkuut.

Hakevuoren kehitys on ollut positiivista. Kasvua on näkyvissä myös lähitulevaisuudessa. Seuraavan puolentoista vuoden aikana Hakevuori investoi 3,8 miljoonaa euroa ja liikevaihdon odotetaan kasvavan 14 miljoonasta eurosta 20 miljoonaan euroon. Yhtiön positiivista ennustetta tukee vahvasti hiilen energiakäytön voimakas vähentyminen. Yhtiö rakentaa yhteistyötä Mäntsälässä toimivan Keudan (Saaren kartanon) oppilaitoksen kanssa. Sieltä on valmistumassa ensimmäinen vuosikurssi Metsäenergian tuottaja – tutkintonimikkeellä ja yritys tarvitsee tulevaisuudessa uusia osaajia.  Hakevuoren lisäksi Reijo Wuorio omistaa myös Kiinteistökehitysyhtiön, joka operoi esimerkiksi Loviisassa Valkon satamassa, johon yhtiö investoi noin 2 miljoonaa euroa.

Askolaisyritys Hakevuori järjesti jo neljännen kerran Energiapäivän Askolan Vahijärven toimialueellaan. Tapahtuma on laatuaan Suomen suurin ja merkittävä Askolan kunnan näkyvyyden kannalta. Maaliskuussa pidetyssä ilmaistapahtumassa yritys tarjosi kaikille 1 300 osallistujalle lohikeiton lisäksi munkkikahvit ja paketillisen savustuspuruja. 4 vuoden välein järjestettävän tapahtuman yhtenä osiona on koneiden ja erilaisten työnäytöksien lisäksi aiheeseen liittyvä paneeli. Tänä vuonna aiheena oli ”Millä suomi lämpiää” –tulevaisuuden keskustelu, jossa mukana oli bioenergia-alan ammattilaisia sekä edustajia poliittisista puolueista. Myös pääministeri osallistui tilaisuuteen.

Kuvat palkitsemistilaisuudesta Hakevuoren toimitiloissa, Askolan Monninkylässä – kuvassa yrittäjä Reijo Wuorion kanssa yrityksen avainhenkilöitä. Kunnanjohtaja Jouni Martikainen ja elinvoimapäällikkö Ari Forsberg luovuttivat kunniakirjan.

 

 

Hakevuori Oy