Suomi 100 vuotta Askolassa

AMAZING ASKOLA

Vuosi 2017, Suomi 100 vuotta, on suuri juhlavuosi kaikille suomalaisille ja Suomen ystäville.  Suomen itsenäisyyden juhlavuoden teemana on Yhdessä- ja yhdessä rakennamme koko vuodeksi ohjelmaa Askolassa paikallisten aktiivisien yhdistyksien ja toimijoiden kanssa.

Askolasta löytyy monia upeita paikkoja, tapahtumia ja maalaismaisemia jota kehtaa esitellä, niin periaskolalaisille kun juuri kuntaan muuttaneillekin. Ohjelmalla juhlistetaan teemavuotta ja kunnioitetaan myös jo perinteeksi tulleita tapahtumia.

HEINÄKUU

Kesätapahtuma Korttialla

Aika: 22.7.2017

Paikka: Korttia
Järjestäjä: Korttian kyläyhdistys

– esitellään tämän päivän uusmaalaista maaseutua, kylätoimintaa ja juhlistetaan 100-vuotista Suomea

ELOKUU

Puisto-picnic

Aika: lauantaina 26.8.2017 klo 16 alkaen

Paikka: Kunnanviraston piha-alue

Järjestäjä: Askolan kunta yhdessä yhdistysten kanssa

• superviikonlopun kyläjuhla
  • syödään yhdessä puistopicnicin merkeissä

JOULUKUU

Itsenäisyyspäivän juhla

Aika: 6.12.2017

Paikka: Askolan koulu

Järjestäjä: Askolan kunta

——————————————————————————————————————————————————————————————

HANKKEITA:

100  TUNNIN LIIKUNTAHAASTE

Askolan kunnan liikuntapalvelut haluaa haastaa Sinut liikkumaan 100 tuntia loppuvuoden 2017 aikana. Liikunta voi olla kuntoliikuntaa tai hyötyliikuntaa. Mukaan lasketaan kaikki vähintään 20 minuuttia yhtäjaksoisesti kestäneet liikuntasuoritukset. Myös Myrskylän ja Pukkilan kunta haastaa asukkaansa, joten voit liikkua yli rajojen ja haastaa ystäviäsi.

Sadalle ensimmäiselle haasteeseen tarttuvalle pikkuvihko kirjaamista varten.  Vihkon voi noutaa heinäkuun aikana pääKirjastolta tai Monninylän maauimalalta.

Joulukuussa kaikkien 100 tuntia liikuntaa keränneiden kesken suoritetaan 2 x 2h personal trainer paketin-arvonta.

Aikaa haasteen suorittamiseen on n. 6 kk, jolloin viikkoliikuntamääräksi tulee 3,5 h.

Tähän haasteeseen voi osallistua kuka tahansa, iästä riippumatta.  Haasta itsesi, kaverisi, sukulaisesi, naapurisi!

Liikutaan yhdessä!

Lisätietoja:

Askolan kunnan liikuntapalvelut
Mia Stengård, liikunnanohjaaja
040-7109 240 if.al1540041168oksa@1540041168dragn1540041168ets.a1540041168im1540041168

ASKOLAN LUONNONMUISTOMERKKI SUOMI 100/ HANKKEEN AIKATAULU

19.4.2017 klo 18:00
Askolan kirjastolla julkistetaan Suomi 100 –luonnonmuistomerkki Askolaan hanke. Se on osa Kuntaliiton Luonnonmuistomerkki 100-vuotiaan Suomen kunniaksi –kampanjaa ja Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Hankkeessa on tarkoitus perustaa useita luonnonsuojelulain mukaisia luonnonmuistomerkkejä Askolaan ja valita niistä yksi, josta kruunataan Askolan nimikkoluonnonmuistomerkki 100-vuotiaan Suomen kunniaksi.
Hanke esitellään ”Unohdetut luontokohteet Askolassa” -kirjan julkistamistilaisuudessa.

• 6.2017
    Viimeinen päivä jättää hakemus luonnonmuistomerkiksi.
  • -31.8.2017
    Elokuussa Askolan kirjastolla esillä oleva valokuvanäyttely ”Unohdettu Suomi 100” esittelee 100 vuoden aikana unohduksiin painuneita luontokohteita ja niihin liittyviä vanhoja kansantarinoita Eerika Korhosen kokoamana ja valokuvaamana. Näyttelyssä ovat näiden kuvien lisäksi esillä Suomi 100 luonnonmuistomerkki -ehdokkaat, joista kävijät voivat äänestää Askolan kunnalle oman Suomi 100-vuoden luonnonmuistomerkin. Eniten ääniä saanut muistomerkki julkistetaan 28.8.2017.
  • 8.2017
  • Askolan oman Suomi 100 –luonnonmuistomerkin julkistaminen.

SATA VUOTTA ASKOLALAISENA –VALOKUVAPROJEKTI

Leena Louhivaaran innoittamana Sata vuotta askolalaisena –valokuvaprojekti, jossa kameran takana seisoo Eerika Korhonen. Haussa ovat ne jotka nousevat kameran eteen.

Nyt haetaan 10 – 15 eri vuosikymmeninä syntynyttä askolalaista mukaan. Aiheena lapsuus, lelu ja leikki. Mukaan tarvitaan lapsuudenkuva, jonka pohjalta voi kertoa omasta lapsuudestaan sillä vuosikymmenellä, jolla on syntynyt. Lapsuudenkuva, tarina ja Eerikan ottama muotokuva kootaan näyttelyksi, joka on esillä Askolan pääkirjastossa joulukuussa.