Kirjastot

Kirjaston aukiolot 1.1.-31.1.2023

Askolan pääkirjasto on avoinna ma, ke, to ja pe 10 – 15.

Tiistaisin suljettu.

Monninkylän kirjastossa ei ole toimintaa.

Askolan kirjaston aukioloajat 1.2.2023 –

Pääkirjasto

Ma 13-19, Ti kiinni, Ke 13-19, To 10-15, Pe 10-15

lisäksi kokeiluna itsepalvelukirjasto (henkilökunta on paikalla mutta ei ole asiakaspalvelussa):
Ma 10-13, Ke 10-13

Tiistaisin vuorottelevat Monninkylän kirjasto ja Askolan koulun kirjasto seuraavasti:

Monninkylän kirjasto on auki ja virkailija paikalla joka toinen tiistai (parittomat viikot) klo 9–15, jolloin Monninkylän koululaiset voivat käyttää kirjastoa klo 9–13.

Askolan koulun kirjasto on auki ja virkailija paikalla joka toinen tiistai (parilliset viikot) klo 9–13.

Torstaisin kirjastovirkailija käy joka toinen viikko Särkijärven ja Juornaankylän koulukirjastoissa (parittomat viikot) klo 9–13.

Kirjastonjohtajan tervehdys 26.01.2023

Askolan kirjaston toiminta uudistuu ja 1. helmikuuta lähtien kirjaston asiakkaita palvellaan pääkirjastossa myös ilta-aikaan kahtena päivänä viikossa, Monninkylän kirjasto on auki joka toinen tiistai parittomina viikkoina ja kaikista tärkein: pystymme hoitamaan myös koulukirjastotoiminnan, joka on erittäin tärkeää.

Näin ollen Askolan kirjasto saattaa edelleen täyttää lakisääteiset tehtävänsä, joita kirjastolain mukaan ovat edistää väestön yhdenvertaisia mahdollisuuksia sivistykseen ja kulttuuriin, tiedon saatavuutta ja käyttöä, lukemiskulttuuria ja monipuolista lukutaitoa, mahdollisuuksia elinikäiseen oppimiseen ja osaamisen kehittämiseen, aktiivista kansalaisuutta, demokratiaa ja sananvapautta. Toiminnan lähtökohtina ovat yhteisöllisyys, moniarvoisuus ja kulttuurinen moninaisuus.

Uutena kokeiluna Askolan pääkirjastossa alkaa itsepalveluaika maanantaisin ja keskiviikkoisin pääkirjastossa klo 10–13. Itsepalveluaikana asiakas saa käyttää kirjastoa itsenäisesti – lainata ja palauttaa aineistoa itsepalveluautomaatilla, lukea lehtiä, opiskella, tehdä töitä, oleskella, lukea kirjoja, käyttää omaa puhelinta tai läppäriä. Itsepalveluaikana henkilöstö on paikalla tehden muita kirjaston töitä ja tarvittaessa asiakkaan apuna.

Omatoimikirjaston kehittäminen on työn alla.

Asiakkaat ovat kirjastomme keskiössä ja pyrimme palvelemaan asiakkaitamme mahdollisimman hyvin. Kirjasto on auki kaikille, se on julkinen tila, kuntalaisten olohuone, jossa voi olla rauhassa, yksin tai yhdessä, tavata ihmisiä, jutella ja viettää aikaa. Kirjasto on paljon muutakin kuin kirjoja. Tänä vuonna lupaamme toteuttaa paljon uusia mielenkiintoisia asioita, järjestää mielenkiintoisia tapahtumia, toimia edelläkävijänä ja uuden teknologian suunnannäyttäjänä, hankkia uusia kirjoja, videopelejä ja elokuvia. Kirjasto tulee myös asiakkaan luokse esimerkiksi striimattujen tapahtumien muodossa. Tarjoamme henkilökohtaista palvelua, viihtyisiä tiloja eri käyttötarkoituksiin, kohtaamisia, iloa ja intoa, innovatiivisia ratkaisuja – kaikki ihmisten ja yhteisön hyvinvointia tukevia asioita. Kirjasto on myös paikka, jossa voit viihtyä, unelmoida ja rauhoittua.

Henkilökuntamme muodostaa iloisen ja rautaisen ammattitaidon omaavan joukkueen. Olemme kirjastonjohtaja Keth Strömdahl, kirjastonhoitaja David Thiry, kirjastovirkailija Inka Koivuniemi ja kirjastoalaa opiskeleva Timo-Mikko Kattainen. Teemme työtämme suurella sydämellä asiakkaitamme varten. Jokainen asiakas, lapsi tai aikuinen on arvokas. Meidän tehtävämme on järjestää kirjastopalvelut niin, että jokaisella on mahdollisuus tavoitella tähtiä. Tervetuloa mukaan!

Kirjaston e-aineistot ovat käytettävissä verkkokirjaston kautta: https://helle.finna.fi/Content/e-aineisto. Jos sinulla ei ole PIN-koodia Helle-Finnaan, voit kysyä sitä puhelmitse numerosta: 0400 151 833.

Tässä linkissä on esitelty kirjaston e-aineisto pähkinänkuoressa!

Johannes Linnankosken elämän ja tuotannon virtuaaliset opastukset

Askolan kunnan kulttuuritoimen ja Itäväylän yhdessä tuottamassa virtuaalisessa opastuksessa tutustutaan Johannes Linnankosken elämään ja tuotantoon sekä vieraillaan Linnankosken nuoruudenkodin museossa.

Linkit Johannes Linnankosken virtuaalisiin opastuksiin:

YHTEYSTIEDOT:

Askolan pääkirjasto
Pappilantie 2, 07500 Askola
kirjasto (at) eduaskola.fi

Monninkylän kirjasto
Helkamäentie 32, 07230 Monninkylä
puh: 040 714 6704
kirjasto.monninkyla (at) eduaskola.fi

Kirjastonjohtaja, kulttuuriasiat
Keth Strömdahl

Kirjastonhoitaja
David Thiry

Kirjastovirkailija, lastenkirjastotyö
Inka Koivuniemi

Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa

Kirjaston tehtävänä on tarjota sivistys-, tieto- ja virkistyspalveluita; edistää lukemisen ja kirjallisuuden harrastamista; tukea monipuolista oppimista sekä vapaa-ajan viettoa. Kirjasto hoitaa koulujen koulukirjastopalvelut.

Ellibs e-kirjapalvelu sisältää kirjoja ja äänikirjoja suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

HELLE-kirjastojen käyttösäännöt ja maksut löytyvät linkin takaa.
Noutoilmoitukset ja palautuskehotukset saa tekstiviestinä kännykkään.
Palvelun voi ottaa käyttöön kirjaston asiakaspalvelussa tai kirjaston
HELLE -verkkopalvelussa.  Samalla on hyvä tarkistaa, että omat
yhteystiedot ovat ajan tasalla.

Helle Säännöt

Helle Tietosuojaseloste 20200710

Tervetuloa Askolan kirjastoon; esteetön sisäänkäynti ja aukioloaikojen
ulkopuolella käytettävä lainakirjojen palautusluukku löytyvät
kirjaston yläovelta, rakennuksen takaa.