Kirjastot

Poikkeavat aukioloajat:

Askolan kirjasto kuten kaikki Helle-kirjastot (myös omatoimikirjastot) ja niiden yhteinen verkkokirjasto Helle-Finna ovat suljettuna 16. – 17.5.2023 kirjastojärjestelmän muutostöiden takia. Aineistoja ei voi lainata, uusia eikä varata.  Kaikki verkkokirjaston toiminnot ja siihen yhteydessä olevat sähköiset palvelut ovat myös pois käytöstä. Katko alkaa jo maanantaina 15.5. klo 22.

Perjantaina 26.5.2023 Askolan kirjasto ja muut Helle-kirjastot ovat suljettuina henkilökunnan koulutuspäivän takia. Verkkokirjasto toimii silloin.

 

 

Askolan kirjaston aukioloajat 1.2.2023 –

Pääkirjasto

Ma 13-19, Ti kiinni, Ke 13-19, To 10-15, Pe 10-15

lisäksi kokeiluna itsepalvelukirjasto (henkilökunta on paikalla mutta ei ole asiakaspalvelussa):
Ma 10-13, Ke 10-13

 

Monninkylän kirjasto on auki tiistaisin klo 9–15, jolloin Monninkylän koululaiset voivat käyttää kirjastoa klo 9–13. Monninkylän kesäsulku on ajalla 1.6.2023 – 6.8.2023. Kesäsulun aikana palautuslaatikko tyhjennetään kerran viikossa.

Askolan koulun kirjasto on auki ja virkailija paikalla tiistaisin klo 9–13.

Torstaisin kirjastovirkailija käy joka toinen viikko Särkijärven ja Juornaankylän koulukirjastoissa (parittomat viikot) klo 9–13.


Tervetuloa Askolan pääkirjastoon maanantaina 22.5.2023 klo 18.
Silloin paljastetaan kirjaston lastenosastolle tilattu taideteos, jonka ovat suunnitelleet ja toteuttaneet
Askolan kuvataidekoululaiset. Tervetuloa!

———————————————————————————————————————————–

Pehmovaalien voittaja on selvinnyt!

Askolan pääkirjaston pehmopresidentiksi valittiin…

Onneksi olkoon, Tikru Toimelias! Tikru astuu virkatehtäviinsä heti ja häntä voi käydä onnittelemassa Askolan kirjastossa.

———————————————————————————————————————————–
Inkan Digivelho -apu

Pätkiikö netti? Jumittaako tietokone, tabletti tai puhelin? Eikö verkkopankki tottele?

Digivelho Inka auttaa Askolan pääkirjastossa keskiviikkoisin klo 10 – 12 3.3.2023 alkaen.

Tule käymään, palvelu on maksuton eikä vaadi ajanvarausta. Tervetuloa!

———————————————————————————————————————————–

Lukukoira Lulu odottaa lapsilukijoita kirjastoon

”Lulu on 9 vuotias suomenlapinkoiraneiti ja luonteenpiirteet iloinen, villi ja uskollinen kuvaavat hyvin tulevaa lukukoiraa.

Lulu tykkää lenkkeillä metsissä ja juosta koirakavereiden kanssa. Kaverien kanssa katsellaan päivisin pihalla maailman menoa. Kuivatut muikut ovat sille todella herkkua.

Lulu on toiminut Kennelliiton kaverikoirana jo vuosia ja nyt odotellaan innokkaasti, että päästään myös lukukoiratoimintaan mukaan.”

Tässä on Askolan kirjaston lukukoira Lulu. Lukukoiratoiminta Askolan kirjastossa alkaa maanantaina 27.2.


Lukukoira-ohjaaja Kirsi Aaltonen suomenlapinkoira Lulun kanssa.

Askolan kirjastossa alkaa lukukoiratoiminta maanantaina 27.2.

Lukukoiratoiminnan tarkoitus on tukea lukutaitoa ja edistää lukemista. Lukukoiran tehtävänä on innostaa ja kuunnella lukijaa sekä olla läsnä. Tarkoituksena on, että lapset voivat tulla lukemaan ja harjoittelemaan lukemista Lululle. Lukukoira on kuuntelun ammattilainen. Lukukoiran tehtävänä on kuunnella lukijaa ja olla läsnä. Lukukoira ei arvostele eikä huomauttele virheistä, hitaudesta tai epäröinnistä. Koiran läsnäolo rentouttaa lukijaa ja lievittää stressiä. Lukuhetkessä on paikalla koiran ja lukijan lisäksi vain koiran ohjaaja. Lukuhetki kestää noin 15 minuuttia / lukija.

Askolan lukukoira toimii Askolan pääkirjaston näyttelytilan nurkassa, vähän erillään muista.

Lukemaan tullaan ajanvarauksella (sähköpostitse tai puhelimitse 0400151833) ja vanhemmilta pitää olla lapsikohtainen kirjallinen lupa, joka allekirjoitetaan ja säilytetään kirjastossa.

Lukukoira Askolan kirjastossa maanantaisin klo 17 – 18 seuraavina päivämäärinä:

27.2., 13.3., 27.3., 17.4., 8.5., 22.5.

Jos haluat lapsesi tulevan lukemaan lukukoira Lululle tee näin:

Kuvat Inka Koivuniemi ja Keth Strömdahl

———————————————————————————————————————————–

Kirjastonjohtajan tervehdys 26.01.2023

Askolan kirjaston toiminta uudistuu ja 1. helmikuuta lähtien kirjaston asiakkaita palvellaan pääkirjastossa myös ilta-aikaan kahtena päivänä viikossa, Monninkylän kirjasto on auki joka toinen tiistai parittomina viikkoina ja kaikista tärkein: pystymme hoitamaan myös koulukirjastotoiminnan, joka on erittäin tärkeää.

Näin ollen Askolan kirjasto saattaa edelleen täyttää lakisääteiset tehtävänsä, joita kirjastolain mukaan ovat edistää väestön yhdenvertaisia mahdollisuuksia sivistykseen ja kulttuuriin, tiedon saatavuutta ja käyttöä, lukemiskulttuuria ja monipuolista lukutaitoa, mahdollisuuksia elinikäiseen oppimiseen ja osaamisen kehittämiseen, aktiivista kansalaisuutta, demokratiaa ja sananvapautta. Toiminnan lähtökohtina ovat yhteisöllisyys, moniarvoisuus ja kulttuurinen moninaisuus.

Uutena kokeiluna Askolan pääkirjastossa alkaa itsepalveluaika maanantaisin ja keskiviikkoisin pääkirjastossa klo 10–13. Itsepalveluaikana asiakas saa käyttää kirjastoa itsenäisesti – lainata ja palauttaa aineistoa itsepalveluautomaatilla, lukea lehtiä, opiskella, tehdä töitä, oleskella, lukea kirjoja, käyttää omaa puhelinta tai läppäriä. Itsepalveluaikana henkilöstö on paikalla tehden muita kirjaston töitä ja tarvittaessa asiakkaan apuna.

Omatoimikirjaston kehittäminen on työn alla.

Asiakkaat ovat kirjastomme keskiössä ja pyrimme palvelemaan asiakkaitamme mahdollisimman hyvin. Kirjasto on auki kaikille, se on julkinen tila, kuntalaisten olohuone, jossa voi olla rauhassa, yksin tai yhdessä, tavata ihmisiä, jutella ja viettää aikaa. Kirjasto on paljon muutakin kuin kirjoja. Tänä vuonna lupaamme toteuttaa paljon uusia mielenkiintoisia asioita, järjestää mielenkiintoisia tapahtumia, toimia edelläkävijänä ja uuden teknologian suunnannäyttäjänä, hankkia uusia kirjoja, videopelejä ja elokuvia. Kirjasto tulee myös asiakkaan luokse esimerkiksi striimattujen tapahtumien muodossa. Tarjoamme henkilökohtaista palvelua, viihtyisiä tiloja eri käyttötarkoituksiin, kohtaamisia, iloa ja intoa, innovatiivisia ratkaisuja – kaikki ihmisten ja yhteisön hyvinvointia tukevia asioita. Kirjasto on myös paikka, jossa voit viihtyä, unelmoida ja rauhoittua.

Henkilökuntamme muodostaa iloisen ja rautaisen ammattitaidon omaavan joukkueen. Olemme kirjastonjohtaja Keth Strömdahl, kirjastonhoitaja David Thiry, kirjastovirkailija Inka Koivuniemi ja kirjastoalaa opiskeleva Timo-Mikko Kattainen. Teemme työtämme suurella sydämellä asiakkaitamme varten. Jokainen asiakas, lapsi tai aikuinen on arvokas. Meidän tehtävämme on järjestää kirjastopalvelut niin, että jokaisella on mahdollisuus tavoitella tähtiä. Tervetuloa mukaan!


Kirjaston e-aineistot ovat käytettävissä verkkokirjaston kautta: https://helle.finna.fi/Content/e-aineisto. Jos sinulla ei ole PIN-koodia Helle-Finnaan, voit kysyä sitä puhelmitse numerosta: 0400 151 833.

Tässä linkissä on esitelty kirjaston e-aineisto pähkinänkuoressa!


Johannes Linnankosken elämän ja tuotannon virtuaaliset opastukset

Askolan kunnan kulttuuritoimen ja Itäväylän yhdessä tuottamassa virtuaalisessa opastuksessa tutustutaan Johannes Linnankosken elämään ja tuotantoon sekä vieraillaan Linnankosken nuoruudenkodin museossa.

Linkit Johannes Linnankosken virtuaalisiin opastuksiin:

https://www.youtube.com/watch?v=5gfxNx75sFs
ja
https://fb.watch/6hWP6tdV5i/

 

YHTEYSTIEDOT:

Askolan pääkirjasto
Pappilantie 2, 07500 Askola
puh. 0400 151 833
kirjasto (at) eduaskola.fi

Monninkylän kirjasto
Helkamäentie 32, 07230 Monninkylä
puh: 040 714 6704
kirjasto.monninkyla (at) eduaskola.fi

Kirjastonjohtaja, kulttuuriasiat
Keth Strömdahl
puh. 040 7109 004

Kirjastonhoitaja
David Thiry
puh. 040 7506 975

Kirjastovirkailija, lastenkirjastotyö (osa-aikainen)
Niika Karttunen
puh. 040 7579 612

Kirjastovirkailija, lastenkirjastotyö (osa-aikainen, määräaikainen 31.12.23 asti)
Inka Koivuniemi
puh. 040 7109 007

Kirjastovirkailija (osa-aikainen, määräaikainen 31.12.23 asti)
Timo-Mikko Kattainen

Hankkeet:
Askolan koululaiset lukemaan (syksy 2023)
Sohvi Hiilivirta

Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa

Kirjaston tehtävänä on tarjota sivistys-, tieto- ja virkistyspalveluita; edistää lukemisen ja kirjallisuuden harrastamista; tukea monipuolista oppimista sekä vapaa-ajan viettoa. Kirjasto hoitaa koulujen koulukirjastopalvelut.

 

https://helle.finna.fi

 


Ellibs e-kirjapalvelu sisältää kirjoja ja äänikirjoja suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

 

 


 

HELLE-kirjastojen käyttösäännöt ja maksut löytyvät linkin takaa.
Noutoilmoitukset ja palautuskehotukset saa tekstiviestinä kännykkään.
Palvelun voi ottaa käyttöön kirjaston asiakaspalvelussa tai kirjaston
HELLE -verkkopalvelussa.  Samalla on hyvä tarkistaa, että omat
yhteystiedot ovat ajan tasalla.

Helle Säännöt

Helle Tietosuojaseloste 20200710

Tervetuloa Askolan kirjastoon; esteetön sisäänkäynti ja aukioloaikojen
ulkopuolella käytettävä lainakirjojen palautusluukku löytyvät
kirjaston yläovelta, rakennuksen takaa.