Päivystys & ensiapu

Kiireellisessä hoidon tarpeessa yhteydenotto ensisijaisesti puhelimitse 040 7109 200, ma-to klo 8.00-15.30pe klo 8.00-15.00. Sairaanhoitaja arvioi hoidon tarpeesi ja arvioinnin perusteella voit saada esimerkiksi sairautesi kotihoito-ohjeet, puhelin- tai vastaanottoajan hoitajalle, mielenterveys- ja päihdetyöhön erikoistuneelle sairaanhoitajalle, fysioterapeutille tai lääkärille.

Hengitystieinfektiopotilaiden hoidontarpeen arviointi tehdään puhelimitse ja infektioasiakkaat ohjataan tarvittaessa Porvooseen. Mikäli asiakas ohjataan infektiovastaanotolle Porvooseen hänelle varataan aika Askolan terveyskeskuksen toimesta. Porvoo ei vastaa asiakkaiden suoriin yhteydenottoihin.

Hengitysinfektiopotilaan, jotka hoidetaan Askolassa, ohjataan edelleen odottamaan ulkona ja noudetaan vastaanotolle.

Askolan terveyskeskus perii yli 18-vuotiailta käyntimaksun ( enintään kolmelta lääkärin vastaanottokäynniltä / vuosi ).

Lisätietoja: avoterveydenhuollon palveluesimies Noona Heikkilä puh. 040 7109 249

 

 

 

ILTAISIN 16.00-22.00 SEKÄ VIIKONLOPPUISIN ja PYHÄPÄIVINÄ KLO 8.00-22.00

Surgical expertise and outstanding research
Surgical expertise and outstanding research

 

 

 

 

Ennen Porvoon sairaalan päivystykseen hakeutumista soitetaan Päivystysavun numeroon 116 117 (0€). Päivystysapu tarjoaa päivystyksellisiin asioihin keskittynyttä terveysneuvontaa ja hoidon tarpeen arviota. Yleinen terveysneuvonta ei kuulu Päivystysapuun. Oman terveysaseman aukioloaikoina tulee ottaa yhteyttä ensisijaisesti sinne. Terveysaseman aukioloaikoina Päivystysapuun voi soittaa, mikäli epäilee, että tila vaatii hoitoa sairaalassa. Hätätilanteessa oikea numero on hätänumero 112. Lisätietoa Päivystysavusta löytyy sivulta www.hus.fi/paivystysapu ja www.hus.fi/jourhjalp

Sairaalantie 1, 06150 Porvoo
PL 500, 06151 Porvoo

Päivystykseen on erillinen sisäänkäynti.
Puhelinnumero 116 117

Porvoon sairaalan päivystyksessä hoidetaan äkillisesti vakavasti sairastuneita, kiireellistä hoitoa tarvitsevia potilaita. Terveysasemien ollessa kiinni se tarjoaa palveluja myös niissä tapauksissa, kun hoitoa ei voida toteuttaa turvallisesti omalla terveysasemalla seuraavana arkipäivänä.

Päivystys on auki 24 tuntia vuorokaudessa. Iltaisin, viikonloppuisin ja pyhäpäivisin Porvoon sairaalan päivystys on ainoa päivystävä toimipiste koko itäisellä Uudellamaalla.

Kun on hätätilanne ja tarvitset ambulanssia: soita hätänumeroon 112.

Hätätilanteita ovat esimerkiksi:
Kova rintakipu
Halvausoire
Tajuttomuus

PORVOON SAIRAALA PALVELEE LÄPI VUOROKAUDEN VÄLITÖNTÄ SAIRAANHOITOA VAATIVASSA SAIRASTAPAUKSISSA.