Laboratorio

Tiedote 1.4.2022

 

Hoitajajärjestöjen lakon aikana suljetaan merkittävä osa HUSin laboratorio-, röntgen- ja kuvantamistoimipisteistä ja tämän vuoksi auki olevat palvelut ruuhkautuvat. Ruuhkautumisella on vaikutusta myös kiireellisten tutkimusten saatavuuteen.

 

HUSin internetsivulle hus.fi/lakko on koottu ohjeita ja tietoa lakon vaikutuksista laboratorioiden, röntgeneiden, kliinisen fysiologian ja neurofysiologian sekä isotooppiyksiköiden toiminnasta. Myös osa koronavirusnäytteenottopisteistä on suljettuna. Sivulta löytyvät tiedot avoinna ja suljettuna olevista yksiköistämme kunnittain tai alueittain.

Lakon aikana sairaaloiden poliklinikoiden näytteenotot on suljettu. Ne palvelevat vain päivystyspotilaita.

 


 

Askolan laboratorio avoinna 5.10.2021 alkaen.

Laboratorionäytteitä otetaan tiistaisin ja torstaisin klo 7.30–10.30.

Näytteenottopiste palvelee vain ajanvarauksella. Ajanvaraus https://www.hus.fi/hoidot-ja-tutkimukset/laboratorion-ajanvaraus-ja-neuvonta

Laboratorion ajanvaraus ja neuvonta | HUS

Nettiajanvarauksen rinnalla palvelemme myös puhelimitse. Autamme muun muassa laboratoriotutkimuksiin valmistautumisessa ja muissa tutkimuksiin liittyvissä kysymyksissä.

www.hus.fi

Ajanvaraus puhelimitse numerossa 09 471 86800 arkisin kello 7.30-15.30.

Laboratorioon tarvitaan aina lähete.

HUSLAB järjestää Askolan kunnan kohdunkaulan syövän irtosoluseulontatutkimukset eli papaseulonnan Porvoon terveyskeskuksen ( Näsi) laboratoriossa.

Kutsu tutkimukseen lähetetään kotiin niille naisille, joiden ikäryhmä on kutsuvuorossa.

 

Tutkimukseen.fi | Terveyskylä

Tutkimukseen tulijan talo, laboratoriot ja kuvantaminen. Tietoa ja apua tutkimukseen tulijalle. Perustiedot laboratoriotutkimuksista ja näytteenotosta. Kuvantamisesta mukana mm. röntgen, magneettikuvaus, ultraääni, unitutkimukset ja yöpolygrafia.

https://www.terveyskyla.fi/tutkimukseen