Koronarokotukset

Askolan koronarokotukset

ROKOTUSAJANVARAUS

Koronarokotukset järjestetään Kirkonkylän vanhalla koululla, Askolantie 33. Sisäänkäynti yläpihan puolelta.

—————————————————————————————————————————————————

Rokotetiedote 2.12. 2021

WALK IN – ROKOTUS ILMAN AJANVARAUSTA (1. tai 2. tai 3. rokotus)

Lauantaina 4.12 klo 10.00–14.00

Torstaina 9.12 klo 15.30–18.00

Lauantaina 11.12 klo 10.00–14.00

Torstaina 16.12 klo 15.00–19.00

Lauantaina 18.12 klo 10.00–14.00

Tiistaina 21.12 klo 15.00–19.00

Torstai 30.12 klo 15.00–19.00

Lauantai 8.1. klo 10.00–14.00

Myös sähköinen rokotusajanvaraus on mahdollista kaikille rokotettaville ryhmille www.koronarokotusaika.fi – palvelussa. Ajan voi varata myös puhelimitse p. 0400 841150 arkisin ma-pe klo 12–14.

Rokotus on vapaaehtoinen ja maksuton kaikille.

KOHDERYHMÄT

 1. ja 2. rokoteannosta tarjotaan kaikille 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille henkilöille (2009 tai aiemmin syntyneet). Rokotettavan tulee olla täyttänyt 12 vuotta rokotushetkellä.

Kolmatta rokoteannosta tarjotaan

Kolmatta rokoteannosta ei suositella alle 30-vuotiaille miehille, jotka eivät kuulu riskiryhmiin 1 tai 2 tai voimakkaasti immuunipuutteisten ryhmään. . Alle 30-vuotialle miehille suositellaan kolmanneksi rokoteannokseksi Biontech-Pfizerin Comirnatya.

Alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Itsemääräämisoikeudelle ei ole mitään ikärajaa, vaan asia arvioidaan tapauskohtaisesti. Jos nuori ei ole kykenevä itse päättämään rokotuksestaan tai hän ei halua itse päättää asiasta, tarvitaan silloin koronarokotteen antamiseen kaikkien huoltajien suostumus. Lataa lomake, tulosta se, täytä ja anna mukaan nuorelle rokotukseen tultaessa. Lataa lomake tästä: https://www.askola.fi/wp-content/uploads/2021/07/Huoltajan-suostumus-nuoren-koronarokotukselle.pdf

AJANVARAUS

Rokotusajanvaraus ensisijaisesti osoitteesta www.koronarokotusaika.fi. Huom! 1. rokote- ja tehosterokoteajan voi varata samalla kertaa! Harkitsethan ajanvarauksen yhteydessä, että myös tehosteaika varmasti sopii sinulle. Tehosterokote on annettava 6–12 viikon päästä ensimmäisestä annoksesta, joten huomioi tämä 1. rokoteaikaa varatessasi.

Sähköiseen ajanvaraukseen tunnistaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Palvelussa voi myös varata ajan toisen puolesta, jos siihen on virallinen valtuutus, joka tehdään Suomi.fi – palvelussa (https://www.suomi.fi/ohjeet-ja-tuki/tietoa-valtuuksista/toisen-henkilon-puolesta-asiointi)

Ajanvaraus p. 0400 841150 on avoinna arkisin ma-pe klo 12–14, palvelu toimii takaisinsoitolla. Soitamme takaisin mahdollisimman pian.

Ajanvarauksen voi tarvittaessa perua tai siirtää koronarokotusaika.fi -sivulla.

Ulkopaikkakuntalaiset oppilaat/opiskelijat voivat varata rokotusajan puhelimitse.

Lisätietoa 12–15 –vuotiaiden nuorten rokottamisesta:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/-/-materiaalit-nuorten-koronarokottamisen-tueksi-saatavilla

Lataa lomake tästä: https://www.askola.fi/wp-content/uploads/2021/07/Huoltajan-suostumus-nuoren-koronarokotukselle.pdf

Alle 18 vuotiaiden rokote on Moderna. Aikaisemmin varatut rokotusajat Pfizer Biontechin (Comirnaty) -rokotteelle pysyvät ennallaan.

Muuta:

Huom! Jos olet menossa leikkaukseen, rokotus pyritään antamaan vähintään kaksi viikkoa ennen leikkausta tai viikko sen jälkeen.

Aiemmin sairastettu koronavirustauti ei estä rokotuksen antamista. Sairastettu tauti suojaa valtaosaa ainakin puolen vuoden ajan, joten koronavirusrokote kannattaa ottaa vasta noin kuuden (6) kuukauden kuluttua koronavirusinfektiosta. Immuunipuutteisten ja iäkkäiden kohdalla sairastetun taudin suoja voi olla heikompi, ja heidän kohdallaan harkitaan tapauskohtaisesti, onko rokote syytä ottaa jo aikaisemmin.

Koronatodistus

EU:n koronatodistuksen saa Omakannasta. Teknisistä syistä johtuen aivan kaikkien rokotustiedot eivät ole vielä siirtyneet Omakantaan.

Tarpeettomia koronarokotustodistukseen liittyviä yhteydenottoja terveydenhuoltoon tulee välttää. Jos todistus ei ole saatavissa Omakannasta, mutta todistuksen tarvitsee nopeammin, soita rokotusajanvarausnumeroon p. 0400 841150 arkisin ma-pe klo 12–14, palvelu toimii takaisinsoitolla. Soitamme takaisin mahdollisimman pian.

Alaikäisen koronarokotustodistus:

Alaikäinen lapsi saa Omakannasta EU:n todistukset koronavirustestistä, sairastetusta koronavirustaudista ja koronarokotuksista. Rajanylityksen mahdollistavan muun todistuksen voi saada myös terveydenhuollosta tulostettuna.

Huoltajat näkevät Omakannasta alle 10-vuotiaiden lasten tiedot. Jos alaikäisen on välttämätöntä saada koronatodistus eikä huoltaja saa ladattua alaikäisen koronatodistusta Omakannasta, voi todistuksen saada seuraavilla tavoilla:

 • Alaikäinen voi itse kirjautua Omakantaan. Tällöin hänellä täytyy olla käytössään tunnistautumisväline, kuten verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Todistus on saatavilla hänelle itselleen, vaikka sitä ei näytetä huoltajalle.
 • Terveydenhuollolla on mahdollisuus tulostaa EU:n koronatodistus niille asiakkaille, joilla ei ole mahdollisuutta saada todistusta Omakannasta. Tämä koskee myös alaikäisten lasten todistuksia. Huoltaja voi lapsen kela-korttia näyttämällä saada todistuksen terveyskeskuksesta, jossa huoltajuus varmistetaan.

Matkustajan pitää selvittää ennen matkaa, minkä koronatodistuksen alaikäinen tarvitsee ylittääkseen kohdemaan rajan. Osa maista ei esimerkiksi vaadi koronatodistusta lainkaan alle 12-vuotiailta lapsilta.

Lisätietoa koronarokotustodistuksesta:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/rokotteet-ja-koronavirus/koronatodistus

Rokotustodistustilanne Omakannassa kunnittain:

https://www.thl.fi/roko/rokotusrekisteri/koronalaaturaportti/rokotustodistustilanne.html

Rokotuspaikka ja ohjeet rokotukseen tulijoille:

Rokotuspaikka sijaitsee kirkonkylän vanhalla koululla, Askolantie 33. Sisäänkäynti yläpihan puolelta.

 • Saavu paikalle ajoissa.
 • Rokotuksen jälkeen jäädään seurantaan 15 minuutiksi.
 • Yksi saattaja voi tulla mukaan rokotukseen.
 • Rokotteita riittää vain niille henkilöille, joille aika on varattu.
 • Rokotukseen saa saapua vain terveenä. Tarvittaessa rokotusajan voi peruuttaa ajanvarausnumeron kautta.
 • Rokotuspaikalla suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä.
 • Rokotus on maksuton kaikille.
 • Huolehdi turvaväleistä ja käsihygieniasta.
 • Turhien viiveiden välttämiseksi pukeuduthan helposti riisuttaviin vaatteisiin

Ajantasaista tietoa koronarokotusten edistymisestä Askolassa:

https://sampo.thl.fi/pivot/prod/fi/vaccreg/cov19cov/summary_cov19ageareacov?alue_0=518362&alue_1=518320&alue_2=184604&kattavuus_0=measure%2FCOVCOV#

https://sampo.thl.fi/pivot/prod/fi/vaccreg/cov19cov/summary_cov19covagearea?alue_0=518362&alue_1=518320&alue_2=184604#

*************************************************

Rokotetiedote 10.11.2021

Tällä hetkellä kunnilla ei vielä ole mahdollisuutta myöntää rokotustodistuksia EU:n ulkopuolella annetuista koronarokotuksista. EU:n koronarokotustodistusten myöntämiseen liittyvää toimintamallia luodaan kunnissa ja alueilla parhaillaan. Tiedotamme verkkosivuillamme heti, kun saamme asiaan lisäohjeita ulkomailla annettujen koronarokotustietojen kirjaamisesta Omakantaan.