Jätehuolto

Jätehuolto kunnissa

Uudenmaan jätelautakunta
Uudenmaan jätelautakunta on kahdentoista kunnan (Askola, Hanko, Inkoo, Karkkila, Lohja, Loviisa, Pornainen, Porvoo, Raasepori, Sipoo, Siuntio ja Vihti) yhteis-lautakunta, jonka vastuulla on jätehuoltoon liittyvät viranomaistehtävät jäsenkuntien alueella.

Lahden seudun jätehuoltoviranomainen
Salpakierto hoitaa jätehuollon järjestämisen viranomaistehtäviä. Jätelautakunnan toimialueeseen kuuluu 10 kuntaa: Asikkala, Heinola, Hollola, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki, Pukkila ja Sysmä.

Sekajäteastian tyhjennysvälin pidentäminen
Sekajäteastian tyhjennyskertoja on mahdollista harventaa, mikäli kiinteistön jätehuolto on jä­te­huol­to­mää­räys­ten mu­kais­ta ja seuraavat kriteerit täyttyvät:

  • biojätteet kompostoidaan lämpöeristetyssä kompostorissa, joka on suojattu haittaeläimiltä, tai erilliskerätään
  • hyötyjätteet ja vaaralliset jätteet lajitellaan tarkasti ja toimitetaan asianmukaiseen vastaanottopaikkaan
  • sekajätteen määrä on pieni

Tyhjennysvälin pidentämistä haetaan jätehuoltoviranomaiselta. Uudenmaan jätelautakunta toimii alueen jätehuoltoviranomaisena. Hae tyhjennysvälin pidentämistä Uudenmaan jätelautakunnan verkkosivustolla (https://www.ujlk.fi/sekajateastian-tyhjennysvalin-pidentaminen/). Rosk’n Roll saa tiedot päätöksistä suoraan Uudenmaan jätelautakunnalta ja muuttaa keräysrytmin päätöksen mukaiseksi.

Jäteastian tyhjennysvälin pidennyshakemus
Jätteiden lajitteluohjeet ROSK´N ROLL / Jätteiden lajitteluohjeet Salpakierto

Mineraaliperäiset jätteet

Ilmoitus mineraaliperaisten jätteiden hyödyntämisestä

Ekopisteet: Kuntien ekopisteiden sijainnin voi tarkistaa KIERRÄTYS.INFO palvelusta. Ekopisteisiin voi viedä mm. paperia, kartonkia, pienmetallia ja lasia. Tarkemmat tiedot vastaanotettavista hyötyjätteistä löydät kierrätys.info palvelusta.

Pienjäte- ja jäteasemat : Askolan pienjäteasema
Hiidenkirnujentie 162,
07510 Vakkola
puh. 020 637 7042
AVOINNA: to 11:00-18:00