Työ- ja starttipaja

Yhteystiedot
Askolantie 33,
07510 Askola

Työllisyyskoordinaattori

Titta Härkänen p. 040 7109 232

Nuorten työpajaohjaaja
Lotta Vilkman
p. 040 7109 002

Pajaohjaaja
Tommi Jämsä
p. 040 7109 138

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa


TYÖLLISYYDENHOITO ASKOLASSA

Askolan työllisyysyksikkö
Askolan työllisyysyksikkö palvelee asiakkaita Askolan kirkonkylällä. Työllisyysyksikössä tarjotaan apua ja tukea kaikkeen työllistymiseen liittyvään. Työllisyysyksikössä toimii aikuisten työpaja ja nuorten starttipaja. Pajalle tullaan työkokeilusopimuksella. Voit olla yhteydessä työkokeiluasioissa työllisyyskoordinaattoriin.

Tiloissa toimii myös hyvinvointialueen järjestämänä palveluna kuntouttava työtoiminta. Kuntouttavaan työtoimintaan osallistumiseen tarvitset aktivointisuunnitelman, joka tehdään yhteistyössä TE-toimiston ja sosiaalityön kanssa.

Starttipaja

STARTTIPAJALTA SUUNTAA!
Starttipaja on tarkoitettu 15–29-vuotiaille askolalaisille nuorille, jotka tarvitsevat uutta suuntaa elämäänsä. Pajajakso luo mahdollisuuden pohtia rauhassa omaa tulevaisuutta, on se sitten opiskelu-, työharjoittelu- tai työpaikan löytyminen.

Toiminta sisältää erilaisia elämänhallintaan liittyviä asioita kuten ruoanlaittoa, kaupassa käyntiä, harrastusmahdollisuuksiin tutustumista, kädentaitoja, oman talouden suunnittelua, vierailuja, retkiä ja erilaisia työtehtäviä ym. Jokainen saa yksilöllisen neuvonnan ja ohjauksen omiin henkilökohtaisiin tavoitteisiin perustuen.

Starttipaja toimii päivisin klo 9:30–13:30. Pajalle voi osallistua 2-4 päivänä viikossa ja pajajakso voi olla max 6 kk. Starttipajalle voi tulla ottamalla yhteyttä työllisyyskoordinaattoriin tai starttipajaohjaajaan. Voit myös keskustella osallistumisesta palveluun TE-toimiston, sosiaalityön tai etsivän nuorisotyöntekijän kanssa.
Starttipajalle saa tulla tutustumaan! Ota rohkeasti yhteyttä ja sovi aika milloin tavataan.

Työkokeilu ja palkkatukityö

Työkokeiluun tai palkkatukityöhön voi mennä myös kunnan muihin yksiköihin tai yritykseen. Tarvitsemme lisää yhteistyötoimijoita myös alueen yrityksistä ja yhdistyksistä. Tavoitteenamme Askolan kunnassa on saada työmarkkinoiden ulkopuolelle jääneet henkilöt aktivoitua, lisätä kuntamme monipuolista yritys- ja yhdistystoiminnan näkyvyyttä ja houkuttelevuutta alueen työnhakijoiden keskuudessa ja alentaa kuntamme työttömyysastetta. Kartoitammekin nyt Askolassa toimivien yritysten ja yhdistysten valmiutta ottaa työttömiä kuntalaisia työkokeiluun tai töihin palkkatuella.


PAJAKIRPPIS

Pajakirppis on osa työ- ja starttipajan toimintaa, jota pyöritetään lahjoitustavaroilla. Kirppis on avoinna ti, to ja pe klo 10-13 ja toimii osoitteessa Askolantie 33, Askola

HÄVIKKIRUOKATOIMINTA

Hävikkiruokatoiminta siirtyy 22.3.2023 alkaen Leakodilta Monninkylästä Askolan kirkonkylälle vanhan alakoulun tiloihin, Askolantie 33. Elintarvikejakelu ja hävikkilounas pyritään toteuttamaan joka toinen keskiviikko klo 12.00-12.45. Hävikkiruokajaossa jaettavat elintarvikkeet lahjoittaa Sale Askola, Sale Monninkylä ja Tuorilan leipomo sekä lisäksi Arla Ingmanin lahjoittamat tuotteet toimittaa Karjalan kirkon diakoni Jari Salonen. Tiedotamme hävikkiruokatoiminnasta Facebookissa, Sale ruokakauppojen ilmoitustauluilla sekä Leakodin ovessa.