Ruokapalvelut

Ruokapalvelupäällikkö Kaija Jäppinen,
puh. 0400 717 541,

Askolan kunnan ruokapalveluyksikkö kattaa ateriapalvelut kunnan kaikissa toimipisteissä. Palvelut koskevat kaikkia ikäryhmiä ”vauvasta vaariin”.

Ruokapalvelun toiminta-ajatus
Laatutietoinen ja asiakkaansa tunteva toimintaperiaate ja voimassaolevat ravitsemussuositukset, joista vastaa motivoitunut henkilöstö. Kaikessa valmistuksessa otetaan huomioon erityisruokavaliot sekä mieltymykset tuotteissa ja ruoan rakenteessa. Mäntyrinteellä panostetaan kodinomaiseen toimintaan ja juhlapyhiin.

Valmistus- ja toimituspaikat sekä käytettävät menetelmät
Keskuskeittiöitä on kaksi: Askolan koululla ja Palvelukeskus Mäntyrinteellä. Jakelukeittiöitä on 9. Niistä alakouluja on 4 ja päiväkoteja 5.

Lounaita valmistetaan päivittäin yhteensä n. 1300kpl. Lisäksi Mäntyrinteellä valmistetaan Palvelukeskuksen kaikki kokopäivähoidon muut ateriat 7 päivänä viikossa.

Keskuskeittiöiden valmistusmenetelmät ovat cook-and-chill ja kylmävalmistus. Ateriat kuljetetaan jakelukeittiöihin 3 kertaa viikossa. Samalla toimitetaan päiväkotien välipalat ja aamupalatarvikkeet. Yksiköllä on oma auto ja kuljettaja, joka ajaa myös muita kunnan ajoja.

Askolan Koulun keskuskeittiössä valmistetaan ateriat Kirkonkylän, Monninkylän, Juornaankylän ja Särkijärven kouluille sekä ryhmäperhepäiväkoti Kuusilinnalle, joka on Särkijärven koulun yhteydessä. Askolan Koululta kuljetetaan myös päivittäin lämmin ruoka päiväkoti Puolukkaan kirkonkylälle. Askolan Koulun ravintolassa ruokailevat yläkoululaisten lisäksi Etevan yksikön asiakkaat.

Mäntyrinteellä valmistetaan päivittäin kaikki lämpimät ateriat ”talon” 3:lle osastolle sekä lounas läheiselle Vanhustentalolle. 2krt viikossa on ikäihmisten päiväkeskus. Heille tarjotaan aamupala, lounas ja päiväkahvi.

Mäntyrinteellä valmistetaan ateriat ja välipalat Monninkylän päiväkoti Sateenkaareen, Kirkonkylän päiväkoti Karpaloon sekä Tiilään päiväkoti Tammenterhoon. Koulujen loma-aikoina Mäntyrinne on ainut valmistuskeittiö kunnassa. Täällä valmistetaan myös kunnan ja seurakunnan leirien ateriat sekä kunnan kokous- ym. tarjoilut.

Ateriapalveluannokset toimitetaan jäähdytettyinä ja annospakattuina 3krt viikossa koteihin. Annokseen kuuluu pääruoka, salaatti ja jälkiruoka. Keittoruoan kanssa on jälkiruokana leivonnainen, marjapuuro, letut tms.

Mäntyrinteellä vierailevilla asukkaiden läheisillä on mahdollisuus ruokailuun salissa arkisin klo 11:00 – 13:00, jolloin on henkilöstön lounas tarjolla.

Toiminnan päämäärä
Asiakkaiden hyvinvointiin tähtäävä palvelu.

Ruokalistat ovat kiertäviä kuuden viikon listoja. Erityisruokavaliot tehdään valmistuskeittiöissä. Lääkärin– tai terveydenhoitajan todistuksella saa erityisruokavalion. Kalenterivuoden mittaan olevat juhlapäivät pyritään huomioimaan.

Ruokalistat
ALAKOULUJEN RUOKALISTA
ASKOLAN KOULU
VÄLIPALALISTA

ATERIAPALVELUN RUOKALISTA

MÄNTYRINTEEN ASUKKAIDEN RUOKALISTA

RUOKALISTA PÄIVÄKODIT

LOUNASLISTA MÄNTYRINNE