Ruokapalvelut

Ruokapalvelupäällikkö Kaija Jäppinen,
puh. 0400 717 541,

Askolan ruokapalveluyksikkö kattaa ateriapalvelut kunnan kaikissa toimipiteissä. Palvelut koskevat kaikkia ikäryhmiä ”vauvasta vaariin”.

Ruokapalvelun toiminta-ajatus

Laatutietoinen ja asiakkaansa tunteva toimintaperiaate, josta vastaa motivoitunut ja ammattitaitoinen henkilöstö. Kaikessa valmistuksessa otetaan huomioon erityisruokavaliot sekä mieltymykset tuotteissa ja ruoan rakenteessa. Palvelukeskus Mäntyrinteellä panostetaan kodinomaisuuteen ja juhlapyhiin.

Käytössä olevat Valtion Ravitsemiskeskuksen  ja Ruokaviraston suositukset:

*Terveyttä ja iloa ruoasta -Varhaiskasvatuksen ruokailusuositus
*Syödään ja opitaan yhdessä –Kouluruokasuositus
*Ikääntyvien ruokasuositus
*Ympärivuorokautisen hoidon ravitsemuskriteerit

 Valmistus- ja toimituspaikat sekä käytettävät menetelmät

Keskuskeittiöitä on kaksi: Askolan Koululla ja Mäntyrinteellä. Jakelukeittiöitä on 6. Niistä ala-kouluja on 3 ja päiväkoteja 4.

Erityisruokavaliot valmistetaan keskuskeittiöissä ja lähetetään annospakattuina.

Lounaita valmistetaan päivittäin n. 1300 annosta. Lisäksi Mäntyrinteellä valmistetaan Palvelukeskuksen kaikki kokopäivähoidon muut ateriat 7 päivänä viikossa. Myös ateriapalveluannoksia valmistetaan jokaiselle viikonpäivälle.

Valmistusmenetelmät: Kuumavalmistuksen lisäksi cook-and-chill ja kylmävalmistus. Ateriat kuljetetaan kylminä jakelukeittiöihin ja ateriapalveluasiakkaille 3 kertaa viikossa. Yksiköllä on oma auto ja kuljettaja, joka ajaa myös muita kunnan ajoja.

Askolan Koulun keskuskeittiössä valmistetaan ateriat Juornaankylän, Särkijärven ja Monninkylän kouluille. Päiväkoti Puolukkaan kuljetetaan päivittäin lämmin ruoka. Askolan koulun ravintolassa ruokailevat ylä- ja alakoulun asiakkaat. Täällä valmistetaan myös kunnan kokous- ym. tarjoilut.

Mäntyrinteen keskuskeittiöllä valmistetaan päivittäin ”talon” ateriat 3:lle osastolle sekä lounas Vanhustentalon asukkaille. Päiväkeskustoimintaa on kolmena päivänä viikossa.

Mäntyrinteen jakelukeittiöasiakkaat ovat päiväkodit Karpalo, Sateenkaari ja Tammenterho.

Tällä hetkellä vierailijoiden ruokailumahdollisuus on tauolla koronan vuoksi.

Toiminnan päämäärä

Asiakkaiden hyvinvointiin tähtäävä palvelu.

Ruokalistat

Ruokalistat ovat kiertäviä, kuuden viikon listoja. Uudessa mallissa on viikoittain kaikki tarjoilupaikkojen lounaat samalla sivulla. Välipalalistat ovat erikseen.

Ruokalistat

ASKOLAN KUNNAN RUOKALISTAT

VÄLIPALALISTA