Työ- ja starttipaja

Hävikkiruokailu ja elintarvikejakelu LEA-kodilla on peruttu toistaiseksi.

———————————————-

Yhteystiedot
Helkamäentie 30,
07230 Askola

Työllisyyskoordinaattori

Titta Härkänen p. 040 7109 232

Nuorten työpajaohjaaja

Lotta Vilkman
p. 040 7109 002

Pajaohjaaja
Meri Liikanen puh 040 7109 149

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa


TYÖLLISYYDENHOITO ASKOLASSA

Askolan työllisyysyksikkö
Askolan työllisyysyksikkö palvelee asiakkaita Askolan Monninkylässä. Työllisyysyksikkö sijaitsee Askolan lukion kanssa samassa rakennuksessa. Työllisyysyksikössä toimii aikuisten kuntouttavan työtoiminnan työpaja ja nuorten starttipaja.

Kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu pitkäaikaistyöttömille ja toiminnalla pyritään vaikuttamaan pitkäaikaistyöttömien työmarkkinavalmiuksien, toimintakyvyn ja elämänhallintataitojen parantamiseen ja syrjäytymistä ehkäisevään toimintaan. Kuntouttavan työtoiminnan järjestäminen perustuu aktivointisuunnitelmaan, joka suunnitellaan asiakkaan työ- ja toimintakyvyn mukaisesti ja osaamista vastaavaksi.

Starttipaja

STARTTIPAJALTA SUUNTAA!
Starttipaja on tarkoitettu 15–29-vuotiaille askolalaisille nuorille, jotka tarvitsevat uutta suuntaa elämäänsä. Pajajakso luo mahdollisuuden pohtia rauhassa omaa tulevaisuutta, on se sitten opiskelu-, työharjoittelu- tai työpaikan löytyminen.
Toiminta sisältää erilaisia elämänhallintaan liittyviä asioita kuten ruoanlaittoa, kaupassa käyntiä, harrastusmahdollisuuksiin tutustumista, kädentaitoja, oman talouden suunnittelua, vierailuja, retkiä ym. Jokainen saa yksilöllisen neuvonnan ja ohjauksen omiin henkilökohtaisiin tavoitteisiin perustuen.

Starttipaja toimii päivisin klo 9:30–13:30. Pajalle voi osallistua 1-4 päivänä viikossa ja pajajakso on aina 3 kk kerrallaan. Starttipajalle hakeudutaan joko TE-toimiston, sosiaalitoimiston, Starttipajan tai etsivän nuorisotyöntekijän kautta.
Starttipajalle saa tulla tutustumaan! Ota rohkeasti yhteyttä ja sovi aika milloin tavataan.

Työkokeilu ja palkkatukityö

Askolan kunnan eri yksiköissä on henkilöitä kuntouttavassa työtoiminnassa, työkokeiluissa ja töissä palkkatuella, nyt tarvitsisimme lisää yhteistyötoimijoita myös alueen yrityksistä ja yhdistyksistä. Tavoitteenamme Askolan kunnassa on saada työmarkkinoiden ulkopuolelle jääneet henkilöt aktivoitua, lisätä kuntamme monipuolista yritys- ja yhdistystoiminnan näkyvyyttä ja houkuttelevuutta alueen työnhakijoiden keskuudessa ja alentaa kuntamme työttömyysastetta. Kartoitammekin nyt Askolassa toimivien yritysten ja yhdistysten valmiutta ottaa työttömiä kuntalaisia työkokeiluun tai töihin palkkatuella.