Reseptien uusiminen

 

Näin käytät eReseptiä -esite

eResepti
Kun lääkäri määrää sinulle lääkettä, hän kirjoittaa siitä sähköisen reseptin joka tallennetaan Kelan ylläpitämään Reseptikeskukseen.
Saat potilasohjeen paperilla. Ohjeessa kerrotaan sinulle määrättyjen lääkkeiden nimet ja annostusohjeet. Voit hakea lääkkeesi mistä tahansa apteekista. Ota mukaasi potilasohje ( ei ole välttämätön ) ja KELA-kortti. Jos et halua sähköistä reseptiä voit pyytää lääkäriltä paperireseptin.

Pääsy reseptikeskuksen tietoihin
Sinua hoitava lääkäri tai sairaanhoitaja voi katsoa sähköisiä reseptejäsi, jos annat luvan suullisesti. Ilman sinun lupaasi lääkäri voi katsoa tietojasi vain hätätilanteissa.
Apteekissa farmaseutti ja proviisori voivat katsoa sähköisiä reseptejäsi, kun haet lääkkeet apteekista.
Voit katsoa myös omia sähköisiä reseptejäsi internetin kautta ja tulostaa niistä yhteenvedon, osoitteesta www.kanta.fi – Omien tietojen katselu. Voit kirjautua Omien tietojen katseluun omilla verkkopankki tunnuksilla.

Uusiminen

Reseptin uusiminen tapahtuu joko apteekissa tai terveydenhuollossa.
Kun teet uusimispyynnön apteekissa, apteekki välittää pyynnön terveydenhuoltoon.
Uusimisaika on 7 pv.
Sähköisen reseptin uusimisesta lähetetään sinulle tieto tekstiviestinä, jos olet antanut matkapuhelinnumerosi.Uusittu resepti on nähtävissä myös Omien tietojen katselussa.
Kun lääkäri tai sairaanhoitaja käsittelee uusimispyyntöäsi, hänen pitää ehkä käydä katsomassa muitakin reseptejäsi reseptikeskuksesta, johon hän tarvitsee sinulta suullisen suostumuksesi.