Asuminen, Tontit & Yrittäminen

Askolassa on tilaa kasvaa, elää ja yrittää

Askolassa on hyvät peruspalvelut ja täällä on hyvä elää toimivaa arkea. Askolassa on hyvä meininki ja siksi kaikkea on vähän enemmän. Asukkaiden ja yritysten talkoohenki vaikuttaa taustalla kantavana voimana. Talkoilla on saatu aikaan oma maauimala, moderni urheilu- ja monitoimikeskus Askola-Areena ja paljon muuta. Askolassa osataan puhaltaa yhteen hiileen ja rakentaa sellainen elinympäristö, jossa ihmiset haluavat asua ja elää.

Kaksi keskusta ja toimeliaita kyliä

Askolassa on kaksi keskusta, kirkonkylä ja Monninkylä, joihin kunnalliset ja kaupalliset palvelut ovat sijoittuneet. Muita toimeliaita kyliä ovat Juornaankylä, Huuvari, Nalkkila, Nietoo, Särkijärvi, Tiilää, Korttia, Onkimaa, Vakkola ja Vahijärvi.

Tontteja asumiseen ja yrittämiseen

Viihtyisiltä pientaloalueilla on runsaasti vapaita ja väljiä tontteja oman kodin rakentajille. Myös yritystontteja on tarjolla ja niitä kaavoitetaan lisää tarpeen mukaan. Kirkonkylässä toimii Askolan ja naapurikuntien yhteinen rakennusvalvonta- ja ympäristönsuojelutoimisto.

Askolaan on sijoittunut lukuisia menestyviä yrityksiä.

Kattotutka Oy Askolan Juornaankylästä on valittu vuoden 2020 Uusmaalaiseksi palveluyritykseksi

Kunta tunnetaan erittäin yrittäjämyönteisenä ja yrittämisen kulttuurilla on Askolassa muutenkin pitkät perinteet. Elinkeinopalvelut toteutetaan tehokkaasti yhteistyössä muiden itäuusmaalaisten kuntien kanssa. Ammattikoulu tarjoaa yrityksille uutta osaavaa työvoimaa ja harjoitteluyhteistyö alueen yritysten kanssa on ollut hedelmällistä.

Logistisesti edullinen sijainti kantatie 55 varrella luo erinomaiset yhteydet Helsinki-Vantaan lentokentälle ja Vuosaaren satamaan.

Askolan tonttitarjonta