ERÄPOJAT-ISOY OY SYYSKUUN ASKOLALAINEN YRITYS

ERÄPOJAT-ISOY OY SYYSKUUN ASKOLALAINEN YRITYS

Askolan kunta esittelee joka kuukausi Askolalaisen, paikkakuntalaisen yrityksen. Valinta tehdään Askolan yli 300 yrityksen joukosta.

Syyskuun yritykseksi valittiin Eräpojat-ISOY Oy. Yritys on erä- ja aseliike, josta saa kaiken tarvittavan aseista panoksiin ja erätarvikkeisiin. Myymälä sijaitseen aivan Monninkylän keskustassa, liikekeskuksessa. Tuotteita on laaja valikoima ja niitä voi tila Eräpoikien omilta nettisivuilta. Alkuvuodesta 2010 perustetun yrityksen omistaa Niko Salokoski. Alun perin kohta 10 vuotiaan yrityksen perusti kolme kaverusta ja ISOY on lyhenne sanoista ”innostuneet sonnit osakeyhtiö”. Tänä päivänä insinööri Salokoski omistaa yrityksen yksin ja hän tekee lisäksi teollisuuden sähkösuunnittelua sekä -piirustuksia.

Intohimo luonnossa liikkumiseen ja metsästykseen on pitänyt yrityksen toiminnassa. Salokosken mukaan yritys myy vain hyviksi havaittuja ja laadukkaita tuotteita. Yrittäjän lisäksi yrityksessä on oma aseseppä Janne Landen, joka pystyy yli 15 vuoden ammattitaidolla korjaamaan sekä huoltamaan aseita, jopa kilotavarasta alkaen rakentamaan niitä.  Asiakkaiden henkilökohtainen neuvonta kuuluu luonnollisena osana palvelevan yrityksen toimintaan. Nykyään asiakaskunta muodostuu pääasiassa enemmänkin valveutuneista kilpa-ampujista. Yli 80 prosenttia yrityksen liikevaihdosta tuleekin toiminnallisten lajien ja loput metsästystä harrastavien myynnistä.  Toiminnalliset lajeista esimerkkinä voidaan mainita Practical-ammunta, joka tunnetaan yleismaailmallisesti myös lyhenteellä IPSC (International Practical Shooting Confederation). Laji on Suomessa kasvanut nopeasti. Tässä toiminnallisessa lajissa mitataan tarkkuuden lisäksi myös nopeutta eli tyypillisesti ammutaan samaan aikaan liikkuen sekä mahdollisimman nopeasti ja tarkasti. IPSC-lajissa painottuu turvallisuusmääräysten tiukka noudattaminen juuri näistä syistä.

Eräpojilla on myös valmius opastaa ja järjestää tilaisuuksia, joissa pääsee tutustumaan ampumaharrastukseen ampumaradalle. Omia varustuksia ei tarvita, vaan ne saa yritykseltä sovittaessa lainaksi. Yrittäjä Niko Salokoski on myös alan harrastaja ja pystyy auttamaan sekä neuvomaan niin eränkäynnin ammattilaisia kuin vasta-alkajiakin.

Tekstit ja kuva: Ari Forsberg

https://www.facebook.com/erapojat/

 

Kuva palkitsemistilaisuudesta – kunnanjohtaja Jouni Martikainen luovuttaa kunniakirjan yrittäjä Niko Salokoskelle Monninkylän myymälän edustalla Askolassa.