Carolina Stenbäck konsertoi heinäkuussa Askolassa

Carolina Stenbäck (s.1998) on Askolasta ponnistanut kansanmuusikko ja sellisti. Hän on juuri valmistunut musiikin kandidaatiksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmästä ja aloittaa maisteriopinnot ensi syksynä vaihto-opiskelijana Ruotsissa.

Heinäkuussa Askolassa toteutetaan Carolina Stenbäckin kesäkonserttisarja yhteistyössä Askolan kulttuuritoimen, Askolan seurakunnan, Taidekahvila Terehtöörin sekä Tampin kartanon kanssa.

Perjantaina 1.7. klo 17 Carolina konsertoi Juornaankylän rukoushuoneella, torstaina 7.7. klo 17 Tampin kartanossa Särkijärvellä, sunnuntaina 10.7. klo 14 ja 15 Taidekahvila Terehtöörissä ja keskiviikkona 27.7. klo 17 Askolan kirkossa. Kaikkiin konsertteihin on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Musiikissa Carolinaa kiinnostaa tällä hetkellä erityisesti improvisaatio, säveltäminen, pitkä estetiikka sekä vanhempi kansanmusiikkiperinne. Nämä kaikki ovat kuultavissa hänen musiikissaan, jossa omat kappaleet inspiroituvat vahvasti pelimannimusiikin poljennosta, ja vanhat kantele- ja jouhikkokappaleet saavat uuden olomuodon soidessaan sellolla ja yhdistyessään joskus jopa hyvin yllätykselliseen improvisaatioon. Sellonsoiton lisäksi sydäntä lähellä ovat kanteleensoitto sekä laulaminen.

Pääinstrumenttinsa sellon lisäksi Carolina soittaa myös pienkanteleita, laulaa sekä säveltää omaa musiikkia.

Carolina aloitti klassisen sellon soiton 6-vuotiaana Porvoonseudun musiikkiopistossa, jossa Sibelius-lukion ja kurssien kautta hän on päätynyt kansanmusiikin korkeakouluopiskelijaksi. Opintojen ohella Carolina opettaa sellonsoittoa ja soittaa muun muassa Siba Folk Big Bandissa, Sopukka-duossa sekä Huvin vuoksi Yksin Kouvolaan -teoksessa ja esiintyy myös soolona.