KUNNANJOHTAJAN VIRKAA HAKI 16 HENKILÖÄ

Määräaikaan mennessä kuntaan saapui 16 hakemusta kunnanjohtajan virkaan.

Virkaa ovat hakeneet:

HM, Alhonen Jere, Helsinki

KTM, Eklund Kalle, VANTAA

FM, Hellsten Rafael, Hämeenlinna

KTM, Hietala Kimmo, Vantaa

VTM, Hiltunen Mikael, Porvoo

VTM, Holmi Jerkko, Turku

DI, Härkönen Jarmo, Helsinki

KTM, Karppinen Eeva, Keitele

KTM (ekonomi), DI Kejonen Teemu, Evijärvi

VTM, Kivilevo Pekka, Orimattila

YTM, Lehtinen Ilona, Inkeroinen

FTT, Luoma Esko, Järvenpää

HM, Mattila Maria, Helsinki

MMM, Ollila Karri, Belgium

KTK, Puro Kai, Kemi

FM, Tuunainen Vesa, Hyvinkää

Kunnanhallitus nimesi eilen 28.5.20 kokouksessaan työryhmän, jonka tehtävänä on valita hakijoista kelpoisuusehdot täyttäviä hakijoita haastatteluun ja suorittaa haastattelut.  Lisäksi kunnanhallitus valtuutti työryhmän lähettämään tarvittaessa hakijoista soveltuvuusarviointeihin 2-3 henkilöä.
Kunnanhallitus valtuutti työryhmän tarvittaessa jatkamaan kunnanjohtajan viran hakuaikaa.

Työryhmään nimettiin Sanna Kurjen, Tero Suomisen, Hannu Vihreäluodon, Zaida Hämäläinen ja hallintojohtaja Tuija Salorannan.

Työryhmä kokoontuu vkon 23 alussa ensimmäisen kerran.

Hakulomakkeet: kesätyöseteli/ Yritysseteli ja Pohjanpellon apurahat

KESÄTYÖSETELI/ YRITYSSETELI
Kesätyöseteli myönnetään kesätyön hakemiseksi yrityksiltä/yhdistyksiltä/yksityishenkilöiltä. Yritysseteliä voivat hakea uudet
askolalaiset 4H-yrittäjät. Seteleitä myönnetään vuosina 2001-2004 syntyneille askolalaisille nuorille.
Yhteensä seteleitä jaossa 10 kpl. Lisätietoja ja hakulomake löytyy kotisivuilta www.askola.fi.

ASKOLAN KUNNAN KESÄTYÖSETELIHAKEMUS V2020

YRITYSSETELIN HAKULOMAKE

Setelien Käyttöehdot V2020

 

VEIKKO POHJANPELLON APURAHAT
Veikko Pohjanpellon säätiöltä apurahoja voivat hakea Askolan lukion askolalaisina suorittaneet ylioppilaat, jotka harjoittavat opintojaan jossakin yliopistossa tai tiede / taidekorkeakoulussa. Hakemukset toimitetaan sähköisellä lomakkeella kotisivujen www.askola.fi kautta. Hakemukset tulee täyttää 12.6.2020 mennessä.

Hakulomake

Jakoperusteet

KOHTA PÄÄSEE KIRJASTOON MYÖS ASKOLASSA

Askolan kirjastot avataan varsinaisesti 1. kesäkuuta mutta jo 13.5. voit käydä kirjastossa hakemassa ennalta varaamasi kirjat.

13.5. – 29.5. Askolan pääkirjasto on auki arkipäivisin klo 12 – 15.

Voit asioida kirjastossa

  • jos olet varannut kirjat ennalta
  • jos noudat ennalta varaamasi kirjat
  • jos olet terve
  • huolehdit käsihygieniasta
  • noudatat turvaväliä

Kirjoja voit varata

Askolan pääkirjasto on auki rajatulla alueella ja käynti tapahtuu vain yläoven kautta. Päästämme sisään yhden asiakkaan kerralla ja noudatamme hygienia- ja turvallisuusmääräyksiä. Kulku on ainoastaan lainaus/palautustiskille sekä itsepalveluautomaatille.

Lehtilukusali, asiakaskoneet ja kirjaston muut tilat ovat kiinni.

Minimoimme kohtaamiset ja pidämme turvavälin.

Ennen koronapoikkeustilaa varatut kirjat voi myös noutaa 13.5. alkaen.

Voit hakea varaamasi aineiston, kun olet saanut saapumisilmoituksen tekstiviestillä tai sähköpostilla. Puhelimitse tai sähköpostitse varattu aineisto on noudettavissa kirjastosta kahden päivän päästä.

Koulukirjastoihin ja Monninkylän kirjaston palautuslaatikkoon voi palauttaa lainassa ollutta aineistoa mutta uloslainausta ei ole. Jos Monninkylän palautuslaatikko on täynnä, pyydämme että odotatte palautusten kanssa 1.6. asti, jolloin myös Monninkylän kirjasto avataan varsinaisesti. Lainojen palautusaikoja on pidennetty 8.6. asti, joten kiirettä ei ole.

TERVETULOA TAKAISIN KIRJASTON ASIAKKAIKSI!

Olemme kaivanneet teitä poikkeustilan aikana!

ASKOLAN APTEEKKI ON HUHTIKUUN ASKOLALAINEN YRITYS

Askolan kunta esittelee kuukausittain yhden paikkakuntamme yrityksistä, yli 300 yrityksen joukosta. Huhtikuussa on vuorossa Askolan apteekki, joka on helmikuusta 2020 alkaen apteekkari Ilona Haikalan toimesta apteekkitoimintaa kunnassamme jatkava yritys. Apteekkipalvelujen merkitys korostuu poikkeuksellisena aikana, jota nyt elämme.

Apteekkitoimintaa on Askolassa ollut kuitenkin jo pitkään, sillä ensimmäisen apteekin kuntaan perusti proviisori Lasse Vallasvaara vuonna 1949. Myös Pukkilan apteekkipalvelut ovat kuuluneet pitkään Askolan apteekin vastuualueeseen ja ns. lääkekaappipalvelu muuttui 1990-luvulla Pukkilan sivuapteekiksi laajentaen pukkilalaisten palveluja.

Apteekkitoimintaa harjoittavien yrittäjien toimintaa ohjaa Suomessa Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea. Apteekkiliikettä saa lääkelain mukaan harjoittaa apteekkiluvalla, joka voidaan myöntää vain laillistetulle proviisorille. Apteekkiluvat jaetaan kuntiin niiden väestöpohjan mukaan ja yhtä lupaa hakee usein suurempikin joukko proviisoreita, joista Fimea valitsee toiminnan jatkajat. Askolankin apteekkilupaa haki suuri joukko proviisoreita, joista nuorin hakija Ilona Haikala (42 v.) valikoitui apteekkitoiminnan jatkajaksi. Yritystoiminta apteekkialalla poikkeaa menettelytavan vuoksi suuresti muusta tuntemastamme liiketoiminnasta. Sääntelystä on kuitenkin hyötyä ja siitä hyötyvät etenkin pienet kunnat, joissa Fimea varmistaa palvelujen saatavuuden. Apteekkien asiakkaista suurimman osan muodostavat yksityishenkilöt, mutta myös kunnat ovat suuri ja merkittävä asiakasryhmä esimerkiksi vanhuspalveluiden osalta.

Apteekkipalvelut ovat meille kaikille tuttuja ja usein apteekissa asioidessamme meitä palvelevat proviisorin lisäksi lääkealalle yliopistoissa koulutetut farmaseutit sekä alaa opiskelevat harjoittelijat. Apteekeissa työskentelee usein myös lääketeknikoita, joita valmistuu ammattioppilaitoksista. Suomessa proviisorit valmistuvat Helsingin yliopistosta ja Itä-Suomen yliopistosta. Farmaseuteista on tällä hetkellä Suomessa pulaa ja työllistymismahdollisuudet ovat alalla hyvät. Apteekit työllistävät merkittävissä määrin välillisesti myös muiden alojen yrityksiä, kuten esimerkiksi logistiikka- ja ICT-alan toimijoita.

Askolan apteekin tärkeimpiä yhteistyökumppaneita ovat lääkealan tukkuliikkeet, jotka maahantuovat suurimman osan lääkkeistä sekä lääketehtaat, joita toimii varsin menestyksekkäästi myös Suomessa. Alan tutkimus- ja kehitystoiminta on maailmanluokkaa ja Ilona Haikala näkeekin, että maassamme voisi olla vieläkin enemmän lääkealan kotimaista tuotantoa ja työpaikkoja. Lääkkeiden lisäksi apteekki myy myös muita tuotteita ja palveluita.

Askolan apteekin tuoreimpia palvelu-uudistuksia on lauantain aukiolo, jota monet asiakkaat ovat kiitelleet. Epidemia-aika on tuonut uutena palveluna kotiinkuljetusmahdollisuuden sekä mahdollisuuden hakea etukäteen tilatut ostokset apteekin parkkipaikalta omalla autolla. Ilona Haikala esittääkin toiveen asiakaskunnalleen ja rohkaisee kaikkia antamaan palautetta apteekin kaikista palveluista ja tuoteryhmistä. Näin voimme yhdessä kehittää hyviä apteekkipalveluita Askolassa vieläkin paremmiksi.

Merkittävä uudistus on myös se, että Askolan apteekki alkaa tarjota askolalaisille Matkahuollon palveluita. Paketit ja vaikkapa passit saa tulevaisuudessa noutaa apteekista.

Kuvassa apteekkari Ilona Haikala/ kuvaaja Marko Tiirinen

Pururadan tehtäväpisteet

Kirkonkylä pururadan varrelta löytyy nyt muutama tehtäväpiste lenkin piristykseksi.

Tehtäväpisteet on merkitty maastoon lippunauhoin ja ohjelapuin. Niiden sijainti näkyy myös oheisesta kartasta.

Suuntaa-antava kartta löytyy Mäntyrinteen kohdalla olevalta puupenkiltä.

ASKOLAN KUNTA JULISTAA HAETTAVIKSI TOIMINTA-AVUSTUKSET YHDISTYKSILLE JA JÄRJESTÖILLE

ASKOLAN KUNTA JULISTAA HAETTAVIKSI TOIMINTA-AVUSTUKSET YHDISTYKSILLE JA JÄRJESTÖILLE

Yleis- ja kohdeavustuksia voivat hakea Askolassa toimivat seurat ja yhdistykset. Hakemukset toimitetaan ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella kotisivujen www.askola.fi kautta. Hakemukset tulee täyttää 31.5.2020 mennessä. Tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen ei tarvitse olla hyväksytty seuran/yhdistyksen kevätkokouksessa.

Hakulomake