Monninkylän kirjasto avataan jälleen 11.10.!

Monninkylän kirjasto avataan jälleen tiistaina 11.10. henkilöstövajeesta johtuneesta pitkäksi venähtäneen kesätauon jälkeen.

Monninkylän kirjasto on auki tiistaisin klo 10 – 14 ja torstaisin klo 13 – 18.

Tervetuloa käymään Monninkylän kirjastossa, jossa olemme laajentaneet lasten ja nuorten osaston kirjat uudelleen ja siirtäneet aikuisten dekkarit uuteen paikkaan.

Kunnanvaltuuston kokous 10.10.2022 klo 17

KUNNANVALTUUSTON KOKOUS

Kunnanvaltuuston kokous pidetään Askolan kunnanvirastolla (Askolantie 30) maanantaina 10.10.2022 klo 17.00.

Kokousta on mahdollista seurata kunnantalolla. Kokouksen asialista on nähtävänä neljä päivää ennen kunnan kotisivuilla osoitteessa www.askola.fi/pöytäkirjat. Kokouksen tarkastettu pöytäkirja on yleisesti nähtävillä tietoverkossa 14.10.2022 alkaen.

Sanna Kurki, valtuuston puheenjohtaja

Esityslista

Vanhustenviikko

 

VANHUSTENVIIKKO 2022

Valtakunnallista vanhusten viikkoa vietetään 2. – 9.10.22.

Tänä vuonna kattoteemana on Yhdessä luontoon – joka iän oikeus!

Tätä teemaa juhlistetaan koko vuoden ajan.

 

Tutustu ja osallistu Vanhustyön keskusliiton vanhustenviikon koko ohjelmaan

Ohjelmasta löytyy joka päivälle tapahtumia ja tietoiskuja teemoittain ja

myös koko viikon kattava ateriamenu resepteineen!

 

 

 

Vakava liikenneonnettomuus Porvoossa viime yönä

Itä-Uudenmaan poliisilaitos on tiedottanut, että se tutkii Porvoossa viime yönä tapahtunutta ainakin yhden kuolonuhrin vaatinutta liikenneonnettomuutta.
Pelastuslaitoksen mukaan yhdeksän on loukkaantunut ja joukossa nuoria Askolasta.

Jos kokee tarvitsevansa akuuttia henkistä tukea, voi olla yhteydessä Itä-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystys puh. 040 5174 194.

Monninkylän kirjasto avataan 11.10.

 

Monninkylän kirjasto avataan jälleen tiistaina 11.10. henkilöstövajeesta johtuneesta pitkäksi venähtäneen kesätauon jälkeen.

Monninkylän kirjasto on auki tiistaisin klo 10 – 14 ja torstaisin klo 13 – 18.

Tervetuloa käymään Monninkylän kirjastossa, jossa olemme laajentaneet lasten ja nuorten osaston kirjat uudelleen ja siirtäneet aikuisten dekkarit uuteen paikkaan.

 

 

 

Lamppu syttyy – pienten kirjastojen yhteishanke

Lamppu syttyy! Pienten kirjastojen yhteishankkeella edistetään osallisuutta, vuoropuhelua ja demokratiaa 

Demokratia on kriittinen osa suomalaista yhteiskuntaa aivan kuten kirjastotkin, joilla on merkittävä rooli demokratian edistämistyössä. LAMPPU on Lapinjärven, Askolan, Myrskylän, Pornaisten ja Pukkilan kirjastojen yhteishanke, jossa luodaan pienille kirjastoille keinoja demokratian edistämiseen. Nimi LAMPPU syntyi yhteistyökuntien alkukirjaimista.  Samalla se symboloi sitä, että yhdessä tekemisessä on virtaa! Mutta mitä demokratian edistäminen kirjastossa voi oikein tarkoittaa?

– Se voi olla hyvinkin pieniä tekoja, kuten rohkaisemista avoimeen, mutta arvostavaan ja toisia kunnioittavaan keskusteluun sosiaalisessa mediassa, pohtii elokuussa hankkeen koordinaattorina aloittanut Jaana Laaksonen.  Demokratian edistäminen kirjastossa voi olla myös yhteiskunnallisen vuoropuhelun edistämistä: Esimerkiksi päättäjätreffit kirjastossa tai lasten pehmoleluvaalit kuntavaalien aikaan tuovat päätöksentekoa ja päättäjiä lähemmäs kuntalaisia.

Hankkeen johtotähtenä on yhdessä tekeminen ja yhteiskehittäminen. Yhdessä kirjastojen henkilökunnan kanssa mietitään, millainen toiminta sopisi juuri omaan kirjastoon. Sitten lähdetään kokeilemaan ja ihmettelemään. Myrskylän kirjaston Anne Vilminko on innoissaan hankkeesta:

– Yhdessä pääsemme suunnittelemaan malleja, joiden toteuttaminen tällaisessa pienemmässä, yhden työntekijän kirjastossa ei muuten olisi mahdollista. Samoilla linjoilla on myös Anssi Myhrman Pukkilan kirjastosta:

– On mukava päästä toteuttamaan matalan kynnyksen tapahtumia demokratian edistämisen kattoteeman alla: Kirjasto on mainio paikka vaikkapa kouluyhteistyön näkökulmasta. Kutsumalla kouluryhmät tapahtumiin voimme edistää osallisuutta.

Parhaimmillaan kirjasto voi luoda siltoja kuntalaisten ja päättäjien välille sekä rohkaista kuntalaisia yhteiskunnallisen vaikuttamisen äärelle.  Kuntalaiset pääsevätkin osallistumaan hankkeen toteutukseen esimerkiksi osallistumalla tapahtumiin sekä antamalla niistä palautetta ja jatkotoiveita.

Suomessa kirjastoilla on lakisääteinen tehtävä edistää aktiivista kansalaisuutta, demokratiaa ja sananvapautta. – Se tarkoittaa tapahtumien lisäksi myös esimerkiksi sitä, että jokaisesta kunnasta tulee löytyä kirjastopalvelut, ja että kirjaston kokoelman tulee olla monipuolinen. Kirjasto on kaikille avoin, syrjimätön ja kaikki sen tapahtumat ovat pääsymaksuttomia, muistuttaa Lapinjärven kirjaston johtaja Hanna Lindroos.

Monet Lamppu-hankkeen kirjastot ovatkin jo toteuttaneet erilaisia työpajoja, luentosarjoja ja tapahtumia. Hankkeen tavoitteena on kehittää, laajentaa ja vakiinnuttaa kirjastojen tekemää demokratiatyötä. Hankkeen aikana kehitetyistä malleista laaditaan menetelmäopas, jota kirjastot voivat hyödyntää demokratiatyössä hankkeen loputtua. – Tämä helpottaa kirjaston arkea. Hankekoordinaattorin avulla pilotoidut toimintatavat saadaan hiottua valmiiksi, juuri meille sopiviksi työkaluiksi, kertoo kirjastotoimenjohtaja Marianne Lindblad Pornaisista.

Hanke toteutetaan Etelä-Suomen aluehallinnon Erityisavustuksella yleisten kirjastojen toiminnan kehittämiseen kansalaisten ja päättäjien vuoropuhelun foorumeina. Tavoitteena on vaikuttaa yhteiskunnalliseen demokratiakehitykseen parantamalla kansalaisten tiedonsaantia ja vaikuttamismahdollisuuksia.

Lisätiedot: Jaana Laaksonen | Hankekoordinaattori |   puh. 044 493 8602

MATKAILUHANKKEEN PROJEKTIPÄÄLLIKKÖ ITÄ-UUDELLEMAALLE

MATKAILUHANKKEEN PROJEKTIPÄÄLLIKKÖ ITÄ-UUDELLEMAALLE. 

RoadMapp – hankkeen (Myrskylä, Askola, Pornainen ja Pukkila = MAPP, vastuukuntana toimii Pukkila) tavoitteena on käynnistää yli kuntarajojen toteutettava yhteistyö yritysten ja yhdistysten kesken, luoden kattavan matkailuverkoston alueelle. Seudun monipuolinen yritystoiminta, alueen erikoisuudet, kauniit maisemat ja luontoreitit halutaan tehdä tunnetuiksi ja lisäämällä alueen vetovoimaisuutta. Mahtavalle hankkeellemme etsitään kokoaikaista projektipäällikköä 30.6.2024 asti, mahdollisuus jatkoaikaan 31.12.2024 saakka. Rekrytoimme ensisijaisesti aluetta ja matkailualan kehittämistoimintaa tuntevan henkilön. Projektipäällikön toiminnan tueksi ja avuksi hankkeelle perustetaan kehittämistyöryhmä, joka koostuu kuntien edustajista, yrittäjäjärjestön edustajista sekä matkailuyrittäjistä.

Hankkeen tavoitteina ovat mm.

 • alueen yritysten ja yhteisöjen verkostoituminen, toimenpiteiden käynnistäminen, yhteistyön jatkuminen hankkeen jälkeen
 • yhteisen teemamatkailun kehittäminen, kulttuuri, luonto, kartanot, aktiviteetit
 • alueen yritysten ja yhteisöjen verkostopalvelujen tunnetuksi tekeminen, yhteisen markkinoinnin tekeminen, kuntayhteistyön laajentuminen
 • yhteisöjen järjestämien tapahtumien tunnetuksi tekeminen, yhteistyön tiivistäminen

Arvostamme sinussa:

 • suunnittelu- ja organisointikykyä
 • projektihallinnan taitoja, arvostamme osaamista ja kokemusta projektityöstä ja/tai hankkeista
 • paikallistuntemusta
 • hyviä viestinnällisiä taitoja (graafinen ja visuaalinen osaaminen ehdoton etu!)
 • matkailualan tuntemusta
 • joustavuutta työaikoihin tarpeen vaatiessa (satunnaiset ilta- ja viikonlopputyöt)

Huomioithan: Suomen kielen hallinta välttämätön, englannin ja ruotsin kielen hallinta luetaan eduksi. Työtä tehdään monipaikkaisesti ja työ edellyttää oman auton käyttöä (erillinen korvaus)

 Tehtäviin kuuluvat:

 • hankkeen seuranta ja raportointi
 • hankkeen sisällöllisen ja taloudellisen toteutumisen itsenäinen suunnittelu
 • tilaisuuksien, tapahtumien, messujen, koulutuksien yms. järjestelytehtävät
 • hankeviestintä kokonaisuudessaan
 • kilpailutukset ostopalveluita koskien
 • sidosryhmäyhteistyö
 • yhteistyöverkoston käynnistäminen

Tarjoamme mukavat työtilat hallinnossa Pukkilassa, osittaisilla etätyömahdollisuuksilla sekä e-passiedut ja joustavat työajat. Myy meille neljälle kunnalle osaamisesi ja persoonasi, sillä tarvitsemme sinua HETI, viimeistään marraskuun alusta. Tehtävänkuvaa voidaan hiukan myös räätälöidä osaamisesi mukaan. Palkkaus KVTES / toiveet huomioiden ja koeaika 6 kk.

Hakemus määräaikaiseen tehtävään, CV sekä suosittelijat (mahdollisen palkkatoiveen kera) pyydetään toimittamaan 30.9 klo 16 mennessä: , otsikolla RoadMapp. Haastattelut aloitetaan jo hakuaikana potentiaalisten kandidaattien kohdalla.

Lisätiedustelut: Katarina Helander, Pukkilan kunnanjohtaja / 050 343 7418 (tiedustelut mieluiten pe 16.9 klo 11–14 tai ma 19.9 klo 12–17)