Kuuloauto Askolassa

Kuuloliiton Kuuloauto on ti 13.8. klo 10-16 Salen pihassa Terveystie 2.

Kuuloautossa on mahdollista testauttaa kuulonsa. Kuuloseula on tarkoitettu henkilöille, jotka epäilevät kuulonsa heikentyneen ja joilla ei ole vielä kuulokojetta. Kuuloseulan hinta on 5 €. Se kestää noin 10-15 minuuttia. Jonotusnumerot jaetaan kuuloauton edessä.

 

Kuulolähipalvelu   ke 14.8. klo 12-13.30.

Palvelukeskus Mäntyrinne, Päiväkeskussali, Mäntyrinteentie 4 A, Askola

Porvoon Seudun Kuulo ry:n koulutetut vapaaehtoiset  antavat maksutonta opastusta kuulokojeen käytössä, huoltamisessa sekä huoltavat kuulokojeita ja antavat neuvontaa kuuloon liittyvissä asioissa. Tilaisuudessa on myytävänä kuulokojeparistoja, väliletkua ym. Ota kuulokojeen ohjekirja mukaan tullessasi vastaanotolle!

Kaikki ovat tervetulleita!

Yhdyshenkilö: Taira Sarantila  puh. 040 777 4917 Kuulolähipalvelun vastuuhenkilö

Ympäristöministeriön kysely asiakaskokemuksista kaavoitukseen ja maankäytön suunnitteluun liittyvissä muutoshankkeissa.

Tervetuloa vastaamaan ympäristöministeriön kyselyyn asiakaskokemuksista kaavoitukseen ja maankäytön suunnitteluun liittyvissä muutoshankkeissa. Kyselyn tarkoituksena on kerätä tietoa kansalaisten näkökulmasta maankäyttö- ja rakennuslain uudistamisen tueksi.

Maankäyttö- ja rakennuslain uudistuksen tavoitteena on yksinkertaistaa alueidenkäytön suunnittelujärjestelmää, kehittää rakentamisen ohjausta, tukea kansalaisten mahdollisuuksia vaikuttaa omaa elinympäristöä koskevaan suunnitteluun ja päätöksentekoon sekä varmistaa, että lakiteksti on selkeä ja johdonmukainen. Uudistuksen valmistelusta vastaa ympäristöministeriö. Lisää tietoa maankäyttö- ja rakennuslain uudistuksesta löytyy http://www.mrluudistus.fi-sivustolta.

Tässä kyselyssä pyritään kuulemaan asiakkaita, joilla on kokemusta etenkin kaavoitukseen ja maankäytön suunnitteluun liittyvistä muutoshankkeista. Muutoshankkeella tarkoitetaan esimerkiksi kaavoitusta, talon rakentamista, lunastusmenettelyä, tonttijakoa, katusuunnittelua tai muuta vastaavaa ympäristön maankäytön muuttamisen hanketta tai päätöstä, jonka kunnan tai valtion viranomainen hyväksyy.

Kyselyyn vastaaminen kestää noin 10 minuuttia, ja se on avoinna 15.8.2019 asti.

Suora linkki kyselyyn: https://link.webropolsurveys.com/S/01C26F4D2E6E5892.

Kysely löytyy myös otakantaa.fi –sivulta nimellä Kysely asiakaskokemuksista kaavoitukseen ja maankäytön suunnitteluun liittyvissä muutoshankkeissa https://www.otakantaa.fi/fi/hankkeet/381/

 

MUOVI-HELJANKO OY ON KESÄKUUN ASKOLALAINEN YRITYS

Askolan kunta esittelee joka kuukausi Askolalaisen, paikkakuntalaisen yrityksen. Valinta tehdään Askolan yli 300 yrityksen joukosta.

Kuukauden yritykseksi valittiin Muovi-Heljanko Oy. Yritys on muovialan edelläkävijä. Maailman moderneimmalla PET-muovipullojen puhalluslinjalla pakkaukset syntyvät hygieenisesti, käsin koskematta. Automaattivarastosta on noudettavissa vakiomallistoista PET-pullojen lisäksi PE-pullot sekä kanisterit.

Muovi-Heljanko Oy on Askolassa merkittävä toimija. Liikevaihto on 13 miljoonaa euroa ja yritys työllistää 34 henkeä. Tuotteita tehdään vuositasolla huikeat 55 miljoonaa kappaletta. Kehitysnäkymät ovat hyvät. Yritys valmistaa suurimman osan Suomessa myydyistä muovisista viinipulloista ja suurimman osan Suomessa valmistetuista salaatinkastikepulloista. Kierrätysmuovin käyttöä on jo testattu ja on tulossa kohta markkinoille.  Muovi-Heljanko Oy:llä on vielä kapasiteettia laajentaa toimintaa ja lisätä kappalemyyntiä.

Perheyrityksen toimitusjohtaja Simo Heljanko kertoo, että yritys hoitaa itse myös tuotekehityksen. Mainiona esimerkkinä ovat pienemmän hiilijalanjäljen omaavat pienkonebensiinikanisterit, jotka Muovi-Heljanko on lanseerannut markkinoille. Kun kilpailijoiden vastaavat kanisterit vuotavat tai paremminkin niistä haihtuu sisältöä, niin yrityksen valmistamien multilayer-kanisterien haihtuminen on lähes 0 %. Kanisterin valmistukseen käytetään 24 % vähemmän muovia, mutta läpäisemättömien kerrosten ansiosta on kevyemmän uutuuskanisterin haihtuminen marginaalinen ja hiilijalanjälki 24 % alhaisempi kuin perinteisen pienkonebensiinikanisterin. Suuri kansainvälinen yritys Stihl käyttää Pohjoismaissa jo tuotetta. Muovi-Heljangon tähtäimessä on Keski-Eurooppa, lähinnä Saksan markkinat. Yritys on myös Pohjoismaiden suurin lasinpesukanistereiden valmistaja.

Vuonna 1985 perusti Osmo Heljanko, nykyisen toimitusjohtaja Simo Heljangon isä, Muovi-Heljangon. Ensimmäinen toimitila oli nykyisen Kymppirakenteen toimistorakennuksen kuntosali, Askolan Monninkylässä Helkamäentiellä. Osmo Heljanko aloitti uuden yritystoiminnan yksin ja vuonna 1989 toiminta laajeni nykyiselle paikalle. Muutama vuosi sitten perheyritys satsasi miljoonia euroja nykyaikaisiin toimitiloihin ja toimintojen kehittämiseen, henkilöstöön sekä robotiikkaan. Rakennusprosessi oli hyvä näyte yrityksen ja Askolan kunnan yhteistyöstä. Vuoden 2013 syksyllä Muovi-Heljanko osti laajennusta varten tontin ja vuoden 2014 keväällä uudisrakennus oli valmis. Koko prosessiin kaavoituksineen meni ennätyslyhyt aika, vain noin 6 kuukautta.

 

Muovi-Heljangon toimitiloissa, Askolan Monninkylässä – toimitusjohtaja Simo Heljanko vastaanottaa kunniakirjan Askolan kunnanjohtaja Jouni Martikaiselta. Kuva Ari Forsberg

 

 

Monninkylän maauimala tiedottaa

Ensi viikon maanantaina 24.6. käynnistyvät uimakoulut, jotka vaikuttavat alueella altaiden ja hyppytornin käyttöön.

Uimakouluryhmät harjoittelevat altaissa ma, ti, ke ja pe klo 9-13(14) välisenä aikana. Pikkuallas on varattu vain uimakoulu käyttöön, mutta vapautuu iltapäivästä.

Toivomme myös, että ison altaan ryhmät saavat harjoitella rauhassa ja saavat tarvitsemansa alueen käyttöönsä, allas on kuitenkin myös muille avoinna uimakouluaikana. Kuntouimarirata pyritään pitämään vapaana, joten uimarit ovat tervetulleita uimakouluista huolimatta 😊🏊‍♀️🏊‍♂️

Jotta ryhmät saavat harjoitella tarvitsemiaan taitojaan, vaikuttavat nämä myös hyppytornin aukioloaikoihin, pyrimme pitämään tornia auki mahdollisesti ryhmien välissä, mutta iltapäivästä hyppäämään pääsee normaalien aukioloaikojen mukaan.

Toivomme kaikille turvallisia ja mukavia uimahetkiä, sekä ymmärrystä poikkeustilanteisiin. Myös isojen uimalelujen käyttöä rajoitetaan erityisesti ruuhka-aikoina, joten vältäthän niiden käyttöä mikäli altaassa on paljon porukkaa, kiitos! 😊

Uutta Askolan kunnan nettisivuilla – Yksityinen tonttitarjonta ja yksityiset vapaat toimitilat

Uutta Askolan kunnan nettisivuilla – Yksityinen tonttitarjonta ja yksityiset vapaat toimitilat

 Askolan kunnalla on virallisilla nettisivuillaan Asuminen & Yrittäminen -sivulla oma osionsa kunnan tonttitarjonnasta. Siellä on yksityiskohtaiset tiedot niin Askolan kunnan omakoti- kuin yritystonteista myynti ja vuokraustietoineen.

Nyt tarjoamme yhteistyötä yksityiselle sektorille ja laajennamme informaatiota siten, että myös yksityisillä on mahdollisuus kertoa tietoja omistamistaan tonteista Askolassa. Samoin voi kertoa vapaista toimitiloista, jotka ovat Askolassa tarjolla joko ostettavaksi tai vuokrattavaksi.

Laitamme alla olevalle sivulle Tonttitarjonta -otsikon alle uudet otsikot Yksityinen tonttitarjonta ja Vapaat toimitilat. Kummallekin otsikolle tulee oma linkki, josta ko. sivua aukeaa ja siellä on lisätietoja niin yksityisistä tonteista kuin toimitiloista.

https://www.askola.fi/etusivu/asuminen-yrittaminen/

Tämän jälkeen sitten otamme vastaan kaikkien halukkaiden tiedot ja mahdolliset linkitykset, jotka laitamme ko. sivuille. Jokainen tietojen ilmoittaja vastaa omista tiedoistaan sekä linkeistään. Askolan kunnalla on oikeus poistaa annettuja tietoja, mikäli havaitaan puutteellisuuksia, asiattomuuksia tms.

Askolan kunnan yhteyshenkilönä asiassa toimii elinvoimapäällikkö. Hänelle voi lähettää s-postiin tiedot tonteista ja toimitiloista!

Kehittämisterveisin, Ari

Ari Forsberg, puh. 040 710 9100 tai ari.forsberg(at)askola.fi

Itäpuolen julkisesta liikenteestä

ELY kilpailuttaa Askolan kunnan ja Porvoon käyttöön muutaman linjavuoron. Sopimuskausi tulisi olemaan 8.8.2019-31.5.2020.

Reitti: Porvoon linja-autoasema – Piisapankatu- Aleksanterinkatu – Sibeliuksenbulevardi – Werner Söderströmin katu – Myrskyläntie – Myrskyläntie ja Huhdintien risteys.

Ajatuksena on, että talvikautena on maanantaista -perjantaihin aamulla menisi Porvooseen yksi aamuvuoro, joka olisi Porvoossa noin kello 7:50. Iltapäivällä Porvoosta voisi lähteä kaksi vuoroa Juornaankylään ja yksi paluuvuoro Porvooseen.

Ilmoitamme tarkemmat tiedot mahdollisista tulevista vuoroista kilpailutuksen ja hankintapäätöksen jälkeen.

Lisäksi syksyllä on käytössä Porvoon Kyläkyytikokeilu, joka ulottuisi Särkijärvelle, Askolan kirkolle ja Vakkolaan sekä Monninkylään. Tästä lisätietoa elokuussa.

Myrskyläntien päällystäminen välillä Huuvari-Porvoo alkaa vihdoin!

Tuoreen tiedon mukaan Myrskylä-Porvoo välisen tien nro 1605 päällystäminen aloitetaan tänä kesänä. ELY-keskuksen Tuovi Päiviön mukaan vuosi on ollut maantieverkon päällysteiden osalta ennätyksellisen vaikea. Vasta nyt on saatu lisäraha päällysteisiin. Lukuisien erittäin kiireellisessä toimenpidetarpeessa olevien teiden joukosta on päädytty käyttämään kolmen kohteen päällystämiseen. Yksi niistä on Myrskyläntie aina Porvoosta Huuvariin saakka. Päällystämistyöt on pikavauhdilla saatu kilpailutettua, tarjoukset tulleet, hankintapäätös on jo tehty. Uudenmaan ELY-keskukselle Kiitos päätöksestä, koska tie on todellakin huonossa kunnossa!