Kenttien ja latujen tilanne (3.2.2023)

Tilanne 3.2.2023

Kirkonkylän kentän luistelukenttä

  • luistelukunnossa

Monninkylän kentän luistelukenttä

  • luistelukunnossa

Särkijärven luistelukenttä

  • ei luistelukunnossa, sään salliessa alkuviikosta luistelukunnossa

Juornaankylän luistelukenttä

  • luistelukunnossa

Ladut

Inkilän ladut

  • hiihtokunnossa

Kirkonkylän Pururata

  • hiihtokunnossa

Loput ladut ajetaan säiden salliessa (luvat ja säävaraus)

Huuvarin ladut

Särkijärven ladut

Vahijärven ladut

Areenan ladut

Askolan kirjasto palvelee jälleen – tervetuloa!

Askolan kirjaston toiminta uudistuu ja 1. helmikuuta lähtien kirjaston asiakkaita palvellaan pääkirjastossa myös ilta-aikaan kahtena päivänä viikossa. Monninkylän kirjasto on auki joka toinen tiistai parittomina viikkoina ja kaikista tärkein: pystymme hoitamaan myös koulukirjastotoiminnan, joka on erittäin tärkeää.

Näin ollen Askolan kirjasto saattaa edelleen täyttää lakisääteiset tehtävänsä, joita kirjastolain mukaan ovat edistää väestön yhdenvertaisia mahdollisuuksia sivistykseen ja kulttuuriin, tiedon saatavuutta ja käyttöä, lukemiskulttuuria ja monipuolista lukutaitoa, mahdollisuuksia elinikäiseen oppimiseen ja osaamisen kehittämiseen, aktiivista kansalaisuutta, demokratiaa ja sananvapautta. Toiminnan lähtökohtina ovat yhteisöllisyys, moniarvoisuus ja kulttuurinen moninaisuus.

Uutena kokeiluna Askolan pääkirjastossa alkaa itsepalveluaika maanantaisin ja keskiviikkoisin pääkirjastossa klo 10–13. Itsepalveluaikana asiakas saa käyttää kirjastoa itsenäisesti – lainata ja palauttaa aineistoa itsepalveluautomaatilla, lukea lehtiä, opiskella, tehdä töitä, oleskella, lukea kirjoja, käyttää omaa puhelinta tai läppäriä. Itsepalveluaikana henkilöstö on paikalla tehden muita kirjaston töitä ja tarvittaessa asiakkaan apuna. Omatoimikirjaston kehittäminen on työn alla.

Asiakkaat ovat kirjastomme keskiössä ja pyrimme palvelemaan asiakkaitamme mahdollisimman hyvin. Kirjasto on auki kaikille, se on julkinen tila, kuntalaisten olohuone, jossa voi olla rauhassa, yksin tai yhdessä, tavata ihmisiä, jutella ja viettää aikaa. Kirjasto on paljon muutakin kuin kirjoja. Tänä vuonna lupaamme toteuttaa paljon uusia mielenkiintoisia asioita, järjestää mielenkiintoisia tapahtumia, toimia edelläkävijänä ja uuden teknologian suunnannäyttäjänä, hankkia uusia kirjoja, videopelejä ja elokuvia. Kirjasto tulee myös asiakkaan luokse esimerkiksi striimattujen tapahtumien muodossa. Tarjoamme henkilökohtaista palvelua, viihtyisiä tiloja eri käyttötarkoituksiin, kohtaamisia, iloa ja intoa, innovatiivisia ratkaisuja – kaikki ihmisten ja yhteisön hyvinvointia tukevia asioita. Kirjasto on myös paikka, jossa voit viihtyä, unelmoida ja rauhoittua.

Henkilökuntamme muodostaa iloisen ja rautaisen ammattitaidon omaavan joukkueen. Olemme kirjastonjohtaja Keth Strömdahl, kirjastonhoitaja David Thiry, kirjastovirkailija Inka Koivuniemi ja kirjastoalaa opiskeleva Timo-Mikko Kattainen. Teemme työtämme suurella sydämellä asiakkaitamme varten. Jokainen asiakas, lapsi tai aikuinen on arvokas. Meidän tehtävämme on järjestää kirjastopalvelut niin, että jokaisella on mahdollisuus tavoitella tähtiä. Tervetuloa mukaan!

Askolan kirjaston aukioloajat 1.2.2023 –

Pääkirjasto

Ma 13-19, Ti kiinni, Ke 13-19, To 10-15, Pe 10-15

Lisäksi kokeiluna itsepalvelukirjasto (henkilökunta on paikalla mutta ei ole asiakaspalvelussa): Ma 10-13, Ke 10-13

Tiistaisin vuorottelevat Monninkylän kirjasto ja Askolan koulun kirjasto seuraavasti:

Monninkylän kirjasto on auki ja virkailija paikalla joka toinen tiistai (parittomat viikot) klo 9–15. Monninkylän koululaiset voivat käyttää kirjastoa klo 9–13.

Askolan koulun kirjasto on auki ja virkailija paikalla joka toinen tiistai (parilliset viikot) klo 9–13.

Torstaisin kirjastovirkailija käy joka toinen viikko Särkijärven ja Juornaankylän koulukirjastoissa (parittomat viikot) klo 9–13.

Pysy pystyssä kampanja 16.-29.1.2023

Pysy pystyssä kampanja 16.-29.1.2023

Vuosittain vietettävän Pysy pystyssä -kampanjan tarkoitus on muistuttaa, miten liukastumisia voi vähentää omilla toimilla ja valinnoilla. Etenkin liukkailla ja talvisilla keleillä liikkuessa on tärkeää varata matkantekoon riittävästi aikaa, keskittyä liikkumiseen ja huolehtia vireystilasta.

Suomalaisista 35 % kertoi liukastuneensa vähintään kerran talven 2020—2021 aikana (LVM 2022). Kaikenikäiset liukastuvat, mutta iäkkäillä liukastumisesta aiheutuva vammat ovat usein vakavampia. Työikäisille sattuu runsaasti liukastumistapaturmia, niiden vaikutukset näkyvät vuosittain sairauspoissaoloina ja merkittävinä kustannuksina. Oma piha ja työpaikan parkkipaikka ovat liukastumisen riskipaikkoja.

Liukastumisia voi ennaltaehkäistä valitsemalla jalkineet kelin mukaan ja käyttämällä tarvittaessa kenkiin kiinnitettäviä liukuesteitä tai nastakenkiä.

Lisätietoa ja aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Kotitapaturma pysy pystyssä

Punainen risti

Peruskoulujen ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen alkaa 1.2.2023

Koulun aloittaminen on lapselle merkittävä asia – edessä on paljon uutta. Myös kouluissa odotetaan innolla uusia koulutulokkaita.

Vanhemmille lähetetään Tervetuloa kouluun opas, jossa on tärkeää tietoa koulutulokkaille.

Ensimmäiselle luokalle ilmoittautuvat kaikki vuonna 2016 syntyneet tai sitä vanhemmat lapset, jotka eivät ole vielä koulussa sekä vuonna 2017 syntyneet, jotka hakevat pidennettyyn oppivelvollisuuteen. Koulu alkaa keskiviikkona 9.8.2023.

Oppilaan koulunkäyntiin liittyvä hakemusten ja päätösten tekeminen tapahtuu Wilmassa. Tämä helpottaa myös vanhempien mahdollisuutta seurata oppilasta koskevia päätöksiä.

Kouluun ilmoittaudutaan Wilmassa 1.2. – 10.2.2023. Samalla tulee hakea koulukuljetusetuutta ja iltapäivätoimintapaikkaa. Huoltajalle avataan hakuajalle pääsy kyseisiin lomakkeisiin.

Tuleville koululaisille kouluun tutustumispäivä on kaikissa kouluissa 25.4.2023 klo 9–10. Vanhempainilta tulevien koululaisten vanhemmille on 25.4.2023 klo 18–19 kaikilla kouluilla.

Lisätietoja kouluista löytyy täältä ja Peda.netistä.

Lisätietoja: koulujen rehtorit tai hallinnon sihteeri Annette Kallio, puh. 040 532 1715 tai palvelualuejohtaja Pirkko Hynninen, puh. 040 506 9547.

Lämpimästi tervetuloa kouluun!

 

 

 

Askolan kunnan esiopetukseen ilmoittautuminen 2023

 

Askolan kunnan esiopetukseen ilmoittaudutaan sähköisesti eDaisyyn 10.2.2023 mennessä.

Lisätietoa Daisystä

Huomioittehan, että mahdollista koulukuljetusta Askolassa haetaan erillisellä hakemuksella, päätöksiä ei tehdä Daisyssä.

Tervetuloa esiopetukseen 2023- tiedote julkaistaan Askolan kunnan verkkosivuille helmikuun lopulla. Tiedotteessa on lisätietoa esiopetuksesta, esiopetuksen työ- ja loma-ajoista sekä tutustumisesta esiopetukseen.