Askolan tapahtumat huipentuvat tällä viikolla Linnankosken 150-juhlavuotena

 

Johannes Linnankosken 150-juhlat huipentuvat lokakuun puolessa välissä, kun askolalaisen kirjailijan ja merkkihenkilön Johannes Linnankosken syntymästä on perjantaina 18.10. kulunut 150 vuotta.

Tuorilan leipomon ideoimaa Linnankoski-leivonnaista pääsee maistelemaan keskiviikkona 16.10. esimerkiksi Voimaa vanhuuteen –hankkeen tilaisuudessa Askola Areenassa klo 9.30. – 11.30, jolloin tutustutaan Linnankosken romaaniin perustuvaan Teuvo Tulion ohjaamaan elokuvaan Laulu tulipunaisesta kukasta sekä maistellaan kahvin kera Linnankoski-leivonnaista.

Linnankoski-leivonnaista on myynnissä Tuorilan Leipomon kahvilassa Monninkylän meijerillä sekä leipomon Kirkkotorin kahvilassa Porvoon vanhassa kaupungissa ainakin vuoden loppuun.

Linnankoski-leivonnainen on kirjan mallinen, se on kerroksellinen ja koostuu pullataikinasta ja välissä olevasta puolukkahillosta ja tuoreista puolukoista. Leivonnaista koristaa marsipaanista tehty punainen ruusu, tulipunakukka. Puolukka on syksyn marja ja toimii hyvin juhlistamaan Johannes Linnankosken syntymää 18.10.1869, josta tänä vuonna on kulunut 150-vuotta. Kirjallinen leivonnainen on saanut innoituksena Askolan kirjastossa yhteisövirkatusta Laulu tulipunaisesta kukasta –kirjallisesta peitosta. Idea on lähtöisin Askolan kirjastosta.

 Perjantaina 18.10. 2019 klo 14 Johannes Linnankosken patsaan kukitus Askolan kunnantalon edessä sekä Linnankosken haudalla Askolan hautausmaalla. Tilaisuus on kaikille avoin, tervetuloa mukaan.

LINNANKOSKI-juhlia EI JÄRJESTETÄ ASKOLASSA 20.10. vaan yhdistetään voimamme ja mennään Porvooseen Linnankoski-seuran järjestämään Linnankoski-matineaan 27.10.

Linnankoski-leivonnaista on tarjolla myös Linnankoski-seuran järjestämässä Linnankoski-matineassa Linnankosken lukiossa sunnuntaina 27.10. Tilaisuus alkaa klo 16, kahvitus n. 17.30.