Askolan kunnan itsenäisyyspäiväjuhlan vietto

Askolan kunnan itsenäisyyspäivän juhlia vietetään tänä vuonna Juornaankylän nuorisoseurantalolla ja sen järjestävät yhteistyössä Askolan kunnan kulttuuritoimi, Porvoon kansalaisopisto ja Juornaankylän nuorisoseura. Kun Suomi viettää 104. itsenäisyyspäiväänsä, Askolan kunta viettää 125-juhlavuottaan, Porvoon kansalaisopiston Askolan osasto toiminnan 50. vuottaan ja Juornaankylän nuorisoseura 126-juhlavuottaan.

Itsenäisyyspäivän vietto Askolassa alkaa jumalanpalveluksessa 6.12. klo 10 Askolan kirkossa, jonka jälkeen seppeleenlasku kirkkopuistossa.
Kahvitarjoilu Juornaankylän nuorisoseurantalolla klo 11.30 alkaen ja varsinaiset juhlat klo 12 alkaen.

Ohjelmassa on mm. Juornaankylän nuorisoseuran avajaissanat, Askolan kunnanjohtaja Ilari Soosalun tervehdys, Askolan kirkkokuoron esitys. Itsenäisyyspäivän juhlapuheen pitää Porvoon kansalaisopiston eläkkeellä oleva rehtori Pertti Jääskä.

Juornaankylän nuorisoseuran teatteriryhmä esittää mukaansa tempaisevan laulukavalkadin suomalaisen musiikin historiasta 1940-luvulta 2000-luvun alkuun Askolan kunnan, Porvoon kansalaisopiston ja Juornaankylän nuorisoseuran yhteistyössä järjestämässä itsenäisyyspäivän juhlassa.

 

Juornaankylän kesäteatterin teatteriryhmä esittää laulukavalkadin suomalaisen musiikin historiasta 1940-luvulta 2000-luvun alkuun. Esitys on nopeatahtinen ja viihdyttävä musiikkiesitys, joka tempaisee mukaansa. kuulemme mm. kappaleet Suklaasydän, Puhelinlangat laulaa, Ei oo, ei tuu, Autiotalo – jokaiselle jotakin Suomi-musiikin saralta.

Lisäksi Luomuduo (kitaristi Sakari Keipi ja viulisti Olli Sippola) esittää kansanmusiikkia vankalla otteella, perinteitä hipoen uudelta Askola-nimiseltä albumiltaan.

Itsenäisyyspäivä juhla päättyy yhdessä laulettuun Maamme-lauluun.

 

Askolan itsenäisyyspäivän juhliin voi tulla paikalle vain terveenä ja mielellään rokotettuna. Toimitaan koronaturvallisesti, kasvomaskisuositus, turvavälit ja käsidesit käytössä.

Tilaisuus striimataan ja julkaistaan Askolan kunnan kotisivuilla Itäväylän Youtube-kanavalla. Striimausta voi seurata myös myöhemmin tallenteena. https://www.streamers.fi/askolan-kunta/

Askolan kirjastossa on joulukuun ajan esillä juhlanäyttely Porvoon kansalaisopiston toiminnasta Askolassa. Näyttely on auki Askolan pääkirjastossa (os. Pappilantie 2, 07500 Askola) 2.12. – 30.12. kirjaston aukioloaikoina.