Askolan kirjasto aloittaa keskustelusarjan Ukrainasta

 

Askolan pääkirjastossa alkaa keskiviikkona 9.3. keskustelusarja Ukrainasta ja maailman tilasta. Askolan tarinapiirin vieraaksi saapuu toimittaja Kerstin Kronvall, joka on raportoinut Ylelle Ukrainasta ja Venäjästä 2000-luvun alusta lähtien.

Tilaisuus järjestetään Askolan pääkirjastossa (os. Pappilantie 2) keskiviikkona 9.3. klo 17 – 19.

  • Kirjastoon on helppo tulla, se on matalan kynnyksen kohtaamispaikka, jossa voi käydä keskusteluja ja vuoropuhelua ajankohtaisista aiheista, sanoo kirjastonjohtaja Keth Strömdahl.
  • Tässä maailman tilanteessa ihmisillä on tarve tavata toisiaan ja keskustella Ukrainasta ja kaikesta mahdollisesta muustakin. Askolan kirjastossa on toiminut tarinapiiri jo vuosia mutta koronarajoitukset ovat estäneet tilaisuuksien järjestämisen. Syksyn kahdessa tarinapiirissä meillä oli paikalla nelisenkymmentä henkeä, mikä on suuri määrä Askolan mittakaavassa.

Keskustelusarjan avaus myös striimataan Itäväylän Viestinnän Youtube-kanavalla ja linkki löytyy esimerkiksi Askolan kunnan nettisivuilla sekä Askolan kirjaston Facebook-sivuilla.

https://www.youtube.com/watch?v=_omBVvA52gk

Askolan kirjastossa on myös esillä Kirkon Ulkomaanavun keräyslipas.

Askolan kirjastossa on esillä kirjanäyttely Ukrainasta ja maailman tilasta. Kirjat ovat myös lainattavissa.

 

Keskiviikkona 16.3. keskustelusarja jatkuu Askolan kirjastossa klo 17 – 19. Silloin vieraana on kunnanjohtaja Ilari Soosalu sekä kirkkoherra Antti Kupiainen.

Tarinapiiri kokoontuu keskiviikkona 23.3. klo 17 – 19, jolloin vieraana on Anneli Rissanen. Aiheena on Korttian kyläkirja, jonka aineisto Anneli Rissanen on koonnut ja toimittanut.