ASKOLAN AUTO- JA KONEKORJAAMO OY ON HELMIKUUN ASKOLALAINEN YRITYS

ASKOLAN AUTO- JA KONEKORJAAMO OY ON HELMIKUUN ASKOLALAINEN YRITYS

Askolan kunta esittelee kuukausittain yhden paikkakuntamme yrityksistä, yli 300 yrityksen joukosta. Helmikuussa on vuorossa Askolan Auto- ja Konekorjaamo Oy, jonka juuret löytyvät jo vuonna 1976 toimintansa Monninkylässä aloittaneesta raskaan kaluston huoltokorjaamosta.

Yrityksen omistajat Ari Sivonen ja Jukka Vertti päättivät ostaa Askolassa pitkään toimineen huoltokorjaamon vuonna 2005 Jussi Suuroselta. Paikka oli hyvässä maineessa ja Askola sijaitsi sopivasti markkina-alueella tulevaisuuden suunnitelmia silmällä pitäen. Askolan Auto- ja Konekorjaamo Oy viettää tänä vuonna 15-vuotis juhliaan hyvässä kasvuvireessä uudistaen jatkuvasti palvelujaan ja laajentaen asiakaskuntaansa menestyksekkäästi. Yhtiön tavoitteena on tänä vuonna noin 2,5 miljoonan euron liikevaihto.

Teollisuustiellä toimitilojaan useampaan otteeseen laajentanut Askolan Auto- ja Konekorjaamo Oy on seudullisestikin merkittävä raskaan kaluston asiantuntijayritys, joka on toiminut alusta asti Sisu – merkkisen kaluston merkkihuoltona. Sittemmin palveluja on laajennettu koskemaan kaikkia Suomen teillä liikkuvia raskaita kalustoja koskevaksi ja myös busseja sekä peräkärryjä voidaan huoltaa ja korjata Askolassa moderneissa toimitiloissa. Palvelutarjontaa ollaan parhaillaan laajentamassa rengaspalveluihin ja jo pidempään Askolan Auto- ja Konekorjaamosta on voinut tilata hydrauliikkaletkuja erilaisiin tarpeisiin mittatilaustyönä.

Huolto- ja korjaustoimintojen lisäksi asiakkaita palvelee Teollisuustien toimipisteessä vuonna 2013 toimintansa aloittanut varaosamyymälä, jolla on mittava varasto hyvin moniin merkkeihin sopivia varaosia. Askolan Auto- ja Konekorjaamo Oy on myös valtakunnallisesti merkittävä Sisu-vaihteistojen huoltopiste. Varaosalogistiikka on päivittäistä ja toimituksia tulee eri puolilta maata pari kertaa päivässä. Tälläkin alalla nopeat toimitukset ovat kilpailuvaltti. Palvelutarjontaa kuuluu myös raskaan kaluston katsastusten ennakkovalmistelut ja esimerkiksi jarrujen säätöjä tehdään päivittäin. Noin 450 autoa käytetään katsastuksessa vuosittain. Kauimpaa tulevat asiakkaat tuovat kalustoaan huoltoon Helsingistä, Lahdesta ja Lohjalta asti.

Yrityksessä työskentelee yrittäjien lisäksi 11 asentajaa ja lisäksi on verkostoiduttu niin, että Askolan Auto- ja Konekorjaamo Oy käyttää paikallisia yrityksiä alihankintana metallitöissä, maalauksessa ja sorvauksessa. Huoltotekniikka ja diagnostiikka kehittyvät koko ajan eteenpäin kaluston uudistuessa, ja kovasta kilpailusta huolimatta alalla pärjäävät hyvin ne yritykset, jotka seuraavat aktiivisesti aikaansa. Oppilaitosten kanssa pyritään tekemään yhteistyötä nuorten alalle kouluttautuvien hyväksi.

Hyvän keskustelun päätteeksi totesimme yhdessä tulevaisuutta pohtiessamme, että Askolaan voisi hyvinkin sopia lisää kuljetusalan yrityksiä. Meillä on jo olemassa erittäin korkeatasoista kaluston huolto- ja korjauspalvelua ja kunta sijaitsee logistisesti hyvällä paikalla. Erityyppisen raskaan kaluston myymäläkin voisi jonain päivänä löytää tiensä Askolaan.

 

KUVA: Askolan Auto- ja Konekorjaamo Oy:n toimitiloissa, Askolan Teollisuustiellä – (vas.) Jukka Vertti ja Ari Sivonen vastaanottavat kunniakirjan Askolan kunnanjohtaja Jouni Martikaiselta.   Kuva Marko Tiirinen