Apua Ukrainasta tuleville pakolaisille

Askolan kunta valmistautuu ottamaan vastaan kiintiön mukaisen määrän Ukrainasta paenneita ihmisiä. Tulossa n. 30 henkilöä, jotka saattavat lyhyelläkin varoitusajalla tulla Askolaan. Askolan kunta kartoittaa parhaillaan asuintiloja pakolaisille sekä valmistelee varustusta heidän käyttöönsä.

Kuntalaisena sinä voit auttaa pakolaisia seuraavasti:

  • Voit ilmoittaa halukkuudestasi lahjoittaa ehjiä ja siistejä vaatteita, liinavaatteita, peittoja, tyynyjä tai pyyhkeitä, jotka haluat lahjoittaa Ukrainasta saapuville. Laita puhtaat vaatteet ja liinavaatteet valmiiksi muovipusseihin tai laatikoihin, jonka päälle kirjoitat mitä ja minkä kokoista tekstiiliä ne sisältävät. Myös lasten leluja voi lahjoittaa.
  • Voit ilmoittaa halukkuudestasi lahjoittaa huonekaluja: sänkyjä, patjoja, pöytiä ja tuoleja sekä kodinkoneita, astioita ja ruuanlaittovälineitä.
  • Voit ilmoitat halukkuudestasi vapaaehtoistyöhön (esim. kuljetus- ja asiointiapua)

Ilmoitamme näiden tarvikkeiden keräysajankohdasta ja -paikasta myöhemmin. Muistathan varautua myös siihen, että emme niitä tarvitsekaan, mikäli Askolaan ei saavukaan pakenevia henkilöitä.

Yhdessä yhdistyksien ja seurakunnan sekä kuntalaisten kanssa pyrimme järjestämään Ukrainasta paenneille ihmiselle turvallisen elinympäristön. Kiitos, kun olet tukenamme työssämme!

 

Tästä linkistä pääset ilmoittamaan tietosi ja miten haluat auttaa:

LINKKI:

Hyvinvointikoordinaattorille voit myös lähettää sähköpostilla tietoja tai puhelimitse:

Johanna Viuhko

puh. 040 7109 122 tai