Jätehuolto

Jätehuolto kunnissa

Porvoon alueellinen jätelautakunta
Porvoon alueellinen jätelautakunta on Askolan, Loviisan, Porvoon, Pornaisten ja Sipoon yhteislautakunta, jonka vastuulla on jätehuoltoon liittyvät viranomaistehtävät. Jätelautakunta on perustettu lokakuussa 2012 ja isäntäkuntana toimii Porvoo.

Päijät-Hämeen jätelautakunta
Päijät-Hämeen jätelautakunta hoitaa jätehuollon järjestämisen viranomaistehtäviä. Jätelautakunnan toimialueeseen kuuluu 10 kuntaa: Asikkala, Heinola, Hollola, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki, Pukkila ja Sysmä.

Sekajäteastian tyhjennysvälin pidentäminen
Sekajäteastian tyhjennyskertoja on mahdollista harventaa, mikäli kiinteistön jätehuolto on jä­te­huol­to­mää­räys­ten mu­kais­ta ja seuraavat kriteerit täyttyvät:

  • biojätteet kompostoidaan lämpöeristetyssä kompostorissa, joka on suojattu haittaeläimiltä, tai erilliskerätään
  • hyötyjätteet ja vaaralliset jätteet lajitellaan tarkasti ja toimitetaan asianmukaiseen vastaanottopaikkaan
  • sekajätteen määrä on pieni

Tyhjennysvälin pidentämistä haetaan jätehuoltokoordinaattorilta erillisellä kaavakkeella. Päätöksestä ilmoitetaan hakijalle ja Itä-Uudenmaan Jätehuolto Oy:lle, joka muuttaa asiakkaan sekajäteastian keräysrytmin päätöksen mukaiseksi.

Jäteastian tyhjennysvälin pidennyshakemus

Jätteiden lajitteluohjeet ROSK´N ROLL / Jätteiden lajitteluohjeet PHJ

Mineraaliperäiset jätteet

Ilmoitus mineraaliperaisten jätteiden hyödyntämisestä

Ekopisteet: Kuntien ekopisteiden sijainnin voi tarkistaa KIERRÄTYS.INFO palvelusta. Ekopisteisiin voi viedä mm. paperia, kartonkia, pienmetallia ja lasia. Tarkemmat tiedot vastaanotettavista hyötyjätteistä löydät kierrätys.info palvelusta.

Pienjäte- ja jäteasemat : Askolan pienjäteasema
Hiidenkirnujentie 162,
07510 Vakkola
puh. 020 637 7042
AVOINNA: to 11:00-18:00